Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Noa-Lynn van Leuven - Women's World Matchplay 2023

Elzinga en Van Leuven starten goed: Winnen warming-uptoernooien in Assen

De Dutch Open is donderdagochtend officieel van start gegaan met de warming-uptoernooien voor de heren en dames. Luitzen Elzinga en Noa-Lynn van Leuven pakten de titels en beginnen het lange dartweekend uitstekend. Lees hier meer.

Heren

Meer dan 650 heren begonnen donderdagochtend aan het warming-uptoernooi, waaronder diverse PDC-tourkaarthouders die mee mochten doen aangezien het niet live werd gestreamd. Voor Geert Nentjes, Danny van Trijp en Berry van Peer zat het toernooi er al op voor de laatste 128. Ook Patrick van den Boogaard, Jarno Bottenberg en Moreno Blom kenden geen succes en verloor al vroeg in het toernooi.

Jurjen van der Velde was de overgebleven tourkaarthouder die wel prima wist te presteren in Assen. Met zeges op onder meer Nigel van Milligen en Benjamin van Erven en Gerko Tibbe bereikte hij de kwartfinales, waarin hij titelverdediger Wesley Plaisier trof. Hij noteerde in zijn laatste drie wedstrijden op weg naar de kwartfinales gemiddeldes van 97,104 en 98. Na een 2-0 voorsprong van Van der Velde wist Plaisier mede dankzij een geweldige 132-finish de partij alsnog met 4-2 naar zich toe te trekken. Hij was ook de favoriet in de halve finales, maar liet zich daarin verrassen. De Fries Luitzen Elzinga versloeg hem in een beslissende leg.

Elzinga mocht het in de finale gaan opnemen tegen Tonny Veenhof. Op weg naar de finale was hij onder meer te sterk voor Jeffrey Mevissen (3-1), Kevin Mast (4-1) en Mike van Leeuwen (4-2). Elzinga begon ijzersterk aan de finale, met finishes van 68 en 78 greep hij de eerste twee legs. In de derde en vierde leg misten beide heren wat dubbeltjes, waardoor de legs werden gedeeld voor een 3-1 voorsprong. Met een 18-darter hield Elzinga vervolgens zijn eigen leg en kwam daarmee ook op matchpoint; 4-1. De overige twee legs gingen met de darts mee, waardoor Elzinga in 16 pijlen de finale met 5-2 naar zich toe trok. Een uitstekende start van het weekend voor de Fries.

Halve finales
Luitzen Elzinga 4-3 Wesley Plaisier
Tonny Veenhof 4-2 Mike van Leeuwen

Finale
Luitzen Elzinga 5-2 Tonny Veenhof

Dames

Een totaal van 67 dames begonnen donderdagochtend aan het warming-uptoernooi voor de dames. Direct vroeg in het toernooi stonden twee topspelers in het dames darten tegenover elkaar. Bij de laatste 32 versloeg Anca Zijlstra met 3-1 Rhian O’Sullivan en stoomde vervolgens ook door naar de halve finales. Daarin werd ze met 3-1 verslagen door Sabrina Dikhoff-Jongenotter, die zo de finale bereikte op de openingsdag.

Daarin trof ze de in vorm zijnde Noa-Lynn van Leuven. Met zeges op o.a. Nathalie van Marm (3-1), Lerena Rietbergen (3-2, 90 gemiddeld) en Anna Votavova (3-1) bereikte zij ook de finale. Dikhoff-Jongenotter begon sterk aan de finale door haar eigen leg met een 70-finish te houden. Daarna nam Van Leuven het initatief door drie legs op een rij te winnen met finishes van 80,72 en 115 voor een 3-1 voorsprong. Dikhoff-Jongenotter hield in 18 darts nog wel haar eigen leg, maar zag in de zesde leg Van Leuven via tops de zege pakken en begint zo goed aan het weekend in Assen! Na afloop sprak Darts Actueel met Van Leuven, klik hier om het interview te bekijken.

Halve finales
Sabrina Dikhoff-Jongenotter 3-1 Anca Zijlstra
Noa-Lynn van Leuven 3-1 Anna Votavova

Finale
Noa-Lynn van Leuven 4-2 Sabrina Dikhoff-Jongenotter

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *