Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Emotionele Portela wint van Beaton, Wright wint ook

Eindelijk was het zover, de start van het PDC WK 2021! Afgelopen avond stonden er meteen vier partijen op het programma, waaronder de partij van de regerend wereldkampioen Peter Wright. Lees hier wat er de afgelopen avond gebeurde in het Alexandra Palace.

Steve West vs Amit Gilitwala

Steve West won de bull in de ingooiruimte en mocht de eerste partij van het WK beginnen. De heren begonnen allebei wat nerveus, waardoor er veel dubbels werden gemist in de openingsleg. Met een 24-darter hield West zijn eigen leg. In de tweede leg produceerde West een 180’er en brak met een 98-finish in 12 darts naar 2-0. In de derde leg kreeg Amit Gilitwala de kans om meteen terug te breaken, maar een 119-finish werd gemist op tops. In 20 darts pakte de Engelsman de eerste set.

De Indiër kwam goed uit de pauze, hij pakte via dubbel 5 zijn allereerste leg op een WK. In de tweede leg produceerde West twee 140’ers en wist met een 96-finish op 1-1 te komen. In de derde leg plaatste ‘Simply the West’ de eerste break in de tweede set. Deze break verzilverde West met een 13-darter voor 2-0 in sets.

Na de tweede pauze ging West verder met waar hij was gebleven, legs winnen in 13 darts. Met zijn tweede 13-darter hield West zijn eigen leg. Een leg later miste Gilitwala een 111-finish om zijn eigen leg te houden, met een 64-finish in 14 darts plaatste West voor de derde keer een break in de partij. Met een 17-darter wist West de partij binnen te slepen, een 3-0 (3-0,3-1,3-0) overwinning in sets voor de Engelsman.

Gemiddeldes/Dubbelpercentage:
Steve West: 90,37 / 42,86%
Amit Gilitwala: 80,48 / 12,50%

Steve Beaton vs Diogo Portela

Levende legende Steve Beaton begon aan zijn 30e WK, wat een record is en won de bull en mocht beginnen. Na een weifelend begin pakte Beaton de eerste leg. Hierna leek hij zich te irriteren en het trage tempo van de exotische Braziliaan. Portela pakte voor iedere beurt zijn tijd en dit deed het spel van Beaton geen goed. Met drie opeenvolgende legs won Portela de eerste set via een mooie 69-finish op dubbel 16. Beaton eindigde deze sessie met een gemiddelde van slechts 74.

In de 2e set werd het niveau niet veel beter. Beaton bleef moeite houden met triples vinden. En ook de dubbels lieten nauwelijks verbetering zien. Portela speelde vol passie en vocht voor elke triple en dubbel. Nadat de eerste drie legs met de legs meegingen brak Portela de 56-jarige Engelsman in de vierde leg met een 15 darter en won zo ook set 2 met 3-1.

Ook in de derde set kon Beaton zijn niveau niet verhogen. Portela pakte gelijk een break in 15 darts en hield vervolgens zijn eigen leg in 15 pijlen met een knappe 78-finish. In de derde leg mistte Portela zijn eerste matchdarts. Portela won de laatste leg in 15 pijlen middels een 85-finish en barstte vervolgens in tranen uit. In zijn vierde poging bereikte hij de tweede ronde en zo gooide hij Beaton uit het toernooi. Een prachtige zege voor de Braziliaan.

Gemiddeldes/Dubbelpercentage:
Diogo Portela: 89,16 / 39,13%
Steve Beaton: 84,14 / 25%

Jeff Smith vs Keane Barry

In de derde partij van de avond mocht het grote talent Keane Barry beginnen aan de partij tegen Jeff Smith. hij begon uitstekend en leek 2-0 voor te komen, hij miste 5 dubbels en gaf zo de tweede leg toch weg aan Smith. Na de tweede leg nam Smith het initiatief in de wedstrijd ook over. Hij werd scorend overtuigend de betere en gooide de dubbels wanneer het moest. Hij kreeg 17 darts om te breaken en hield vervolgens in 20 darts zijn eigen leg. De eerste set ging dus naar Jeff Smith.

In de tweede set hadden beiden spelers moeite om een vuist te maken. het scorende werk was bij beiden niet top en de spelers hadden beiden ook nog steeds moeite met de dubbels. Deze leg kwamen de spelers niet verder dan 17-darters. Het werd 2-2 en dus kwam er een belangrijke leg aan. Keane Barry kreeg de kans op D19 vanuit 158, maar hij miste en Jeff Smith gooide 80 keurig met twee pijltjes uit voor 2-0 in sets.

In de derde set ging het niveau een stuk omhoog. De eerste drie legs gaan binnen 15 pijlen uit en werden allen gewonnen door degene die hem gewonnen heeft. Ook Jeff Smith hield de vierde leg en dus kwam er voor Barry een leg aan die hij niet mocht verliezen. Barry liet hier zien dat hij de wedstrijd nog niet opgegeven had en was keurig binnen 15 pijlen uit om 2-1 te maken.

In de vierde set trekt Keane Barry het niveau keurig door. Hij gooide in de eerste leg een 180er en gooide 80 uit voor de break. Deze break wist Barry dan weer niet te verzilveren want nu gooide Smith een 15-darter voor 1-1. In de derde leg wist Barry de druk op Jeff Smith te leggen en hierdoor miste Smith 59. Keane Barry gooide D7 voor de volgende break en een nieuwe kans om de break te verzilveren. Hier kreeg Barry 2 pijlen voor, maar deze miste hij ruim. Jeff smith gooide 82 uit voor de vierde break deze set. Jeff smith was de enige die zijn eigen leg wist te houden in de vierde set. Hij gooide 25 uit en wist dus de de wedstrijd met 3-1 te winnen. Jeff Smith zou het in de tweede ronde gaan opnemen tegen Chris Dobey.

Gemiddeldes/Dubbelpercentage:
Jeff Smith: 85.75 / 33.33%
Kean Barry: 87.84 / 26.67%

Peter Wright vs Steve West

De laatste partij van de avond ging tussen de wereldkampioen Peter Wright en Steve West. West had zonder moeite zijn eerste ronde partij gewonnen van Amit Gilitwala. West moest het in de tweede ronde opnemen tegen Wright.

Peter Wright mocht de wedstrijd beginnen. Opmerkelijk was dat Wright met lange mouwen speelde. Wright in zijn Grinch outfit begon de wedstrijd goed met een 14-darter door dubbel 8 uit te gooien met zijn tweede pijl. Ook in de tweede leg kwam Wright op een 2-0 voorsprong. Dit gebeurde met een 15-darter. Wright pakte de eerste set met nog een 15-darter.

West mocht de tweede set beginnen. Al miste West veel dubbels waardoor Wright de eerste leg kon pakken met een 17-darter. In de tweede leg van de tweede set ging het wat minder voor beide heren. Uiteindelijk pakte Wright wel de tweede leg. In de derde leg miste West een 95-finish op dubbel 20 om het nog 2-1 te maken, maar die miste hij. Wright trok ook de tweede set naar zich toe met een 16-darter.

De derde set mocht Wright beginnen, maar West begon gelijk in de eerste leg met twee keer 180 waardoor hij op een negendarter stond. Maar die miste West met zijn eerste pijl. West pakte de eerste leg van de derde set met een 13-darter. Uiteindelijk kwam West ook op een 2-0 voorsprong met een 72-finish door dubbel 12 uit te gooien met zijn tweede pijl. In de derde leg gooide Wright een 144-finish uit om op 2-1 te komen. West trok de derde set naar zich toe met een 67-finish.

In de vierde set begon Wright goed met een 101-finish terwijl West op dubbel 15 zat te wachten. De tweede set begon Wright goed, al miste hij wel drie pijlen op dubbel 12 om op 2-0 voorsprong te komen. Die leg strafte West af door dubbel 4 uit te gooien met zijn tweede pijl. In de derde leg miste West een 80-finish waardoor Wright een 71-finish uitgooide op dubbel 20. In de laatste leg van de vierde set gooide ”Snakebite” dubbel 10 uit om de wedstrijd te winnen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentage:
Peter Wright: 92.6 / 35.71 %
Steve West: 88.82 / 36.36 %

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *