Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Engeland en Noord-Ierland bereiken Six Nations Cup finale

Zondagmiddag worden de halve finales en de finales voor het heren en damestoernooi afgerond. Lees hier alles terug over de halve finales van de dames.

Engeland vs Wales
In het begin van de wedstrijd werden veel dubbels gemist, waardoor de wedstrijd in evenwicht bleef. Vanaf de stand van 2-2 wonnen Lorraine Winstanley en Fallon Sherrock hun legs en kwam zo op matchpoint. In leg 7 speelden Maria O’Brien en Chris Savvery. In een spannende leg was het O’Brien die Engeland de 5-2 overwinning bezorgde en wederom een finaleplaats.

Nederland vs Noord-Ierland
Sharon Prins begon de partij voor Nederland en won haar leg. Aileen de Graaf kreeg een knappe 86-finish tegen van Grace Crane voor 1-1. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee. Crane versloeg na De Graaf nu ook Anca Zijlstra waardoor Noord-Ierland op een 3-2 voorsprong kwam. In een enorme spannende leg waarin beide dames dubbels miste, won Helen Dunn van Prins waardoor Noord-Ierland op matchpoint kwam; 4-2. De Graaf gooide vervolgens een goede leg waardoor Nederland terug kwam tot 4-3. Zijlstra begon in de leg van de Noord-Ierse met een 180, maar miste erg veel dubbels. Kayleigh O’Neill gooide de dubbel wel waardoor Noord-Ierland de finale bereikte!

 

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *