Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Engeland - World Cup of Darts 2024

Engeland heerst: Luke Humphries en Michael Smith winnen World Cup of Darts

Luke Humphries en Michael Smith hebben in Frankfurt de eer van hun land met verve verdedigd. In de finale van de World Cup of Darts versloegen ze Oostenrijk: 10-6.

Dat Engeland op zondagavond in de finale van de World Cup of Darts zou staan, daar zal niemand verrast door zijn. Dat Oostenrijk de tegenstander zou zijn, zal toch wat verbaasde blikken hebben opgeleverd. Mensur Suljovic en Rowby-John Rodriguez kregen de taak om Engeland van hun eerste titel sinds 2016 af te houden en om Oostenrijk de eerste eindzege te bezorgen. Luke Humphries en Michael Smith leken echter al snel van plan niks weg te geven. Een 17-darter leverde meteen een break op, waarna ook de eigen leg werd gehouden. Oostenrijk sloot aan, maar keek bij de eerste onderbreking toch tegen een 4-1 achterstand aan. Drie gemiste dubbels van Rodriguez bleken de boosdoener.

Engeland excelleert op weg naar vijfde titel

Een 151-finish van Luke Humphries liet de zaal in Frankfurt ontploffen: Engeland liep weg bij Oostenrijk, al leverde twee missers op de dubbels van Smith hun tegenstander nog wel een leg op. Een 121-finish voor al weer de tweede 12-darter van de wedstrijd maakte dit snel goed, waardoor de stand al op 6-2 kwam. Een korte opleving van Oostenrijk (Suljovic noteerde een finish van 80) blies nog wat strijd in de wedstrijd, maar met legs in 13 en 12 pijlen waren het de Engelsen die lieten zien hoe het moest. Met zijn vierde finishes van boven de 100, 112 op de bull, was het Luke Humphries de de show stal. Suljovic deed met een 98-finish ook nog een duit in het zakje, maar kon de matige finale die teamgenoot Rodriguez speelde niet in zijn eentje goedmaken. Voor de tweede keer verloor Oostenrijk een finale, voor de vijfde keer won Engeland: Luke Humphries en Michael Smith kunnen na hun WK-titel nu ook de World Cup bijschrijven.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Engeland: 100.62 / 45,5%
Oostenrijk: 87.96 / 35,3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *