Engeland overleeft matchdarts, maar wint wel

Rob Cross en Michael Smith zijn er toch in geslaagd om de halve finales te bereiken, ondanks dat ze vier matchdarts tegen kregen. Lees hier meer over de kwartfinale tussen Engeland en Oostenrijk.

Mensur Suljovic 4-3 Michael Smith

Michael Smith begon erg goed aan de singlepartij, hij won de eerste drie legs in 18,13 en 15 darts waar Suljovic in de eerste leg 3 darts op de dubbel miste. Met een 80-finish in 14 darts kwam Suljovic op het scorebord. In de vijfde leg produceerde de Oostenrijker een 11-darter en brak daarmee terug naar 3-2. De stand werd een leg later gelijk getrokken met een 12-darter. In de beslissende leg, die Smith mocht beginnen, stond de Engelsman na 12 darts op dubbel 8. Uiteindelijk kreeg hij geen kans meer, Suljovic won met een 87-finish op de bull de partij met 4-3.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Mensur Suljovic: 109,52 / 50%
Michael Smith: 101,54 / 42,86%

Rob Cross 4-3 Rowby-John Rodriguez

Rowby-John Rodriguez begon de tweede partij tegen een voormalig wereldkampioen. Rodriguez begon net als Campbell met een 160-finish om zijn eigen leg te houden. In de tweede leg miste Cross vijf darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, waardoor Rodriguez met een 100-finish de break plaatste. Cross brak een leg later wel meteen terug, met een 15-darter. Een leg later miste Cross een 66-finish, waardoor Rodriguez met een 92-finish op matchpoint kwam. Toch wist ‘Little John’ de wedstrijd niet binnen te slepen. Met een 66-finish brak Cross terug en hield via dubbel 4 zijn eigen leg, terwijl Rodriguez één matchdart miste op dubbel 16. In de beslissende leg misten beide heren veel dubbels, maar na 3 gemiste matchdarts wist Cross via dubbel 6 alsnog met 4-3 te winnen.

Rob Cross: 88,89 / 21,05%
Rowby-John Rodriguez: 83,54 / 37,50%

Engeland vs Oostenrijk

Er moest een beslissende koppelwedstrijd aan te pas komen om te beslissen wie de tegenstander van België in de halve finales zou worden. Smith begon de partij en deed dat met een maximale score. Hierdoor wisten de Engelsen eenvoudig hun eigen leg te houden. Met een 16-darter wisten de Oostenrijkers ook hun eigen leg te houden voor 1-1. In de derde leg gooide Cross een hele belangrijke 5-finish uit en zo werd het 2-1. In de vierde leg had Engeland duidelijk het voordeel, maar er werden 4 darts op de dubbel gemist. Suljovic profiteerde en maakte er via dubbel 14 2-2 van. Een leg later produceerde Smith twee 180’ers en kwamen de Engelsen met een 13-darter op matchpoint; 3-2. Ook de Oostenrijkers hielden hun eigen leg in 13 darts en zo moest er ook hier een beslissende leg komen. Suljovic en Rodriguez begonnen met drie beurten zonder triples, waardoor Team Engeland snel uit liep. Uiteindelijk hielden ze in 23 darts hun eigen leg en verzekerden ze hun halve finale plaats.

Engeland: 82,28 / 18,18%
Oostenrijk: 79,88 / 75%

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)