Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Engeland rekent simpel af met ongelukkige Belgen

Voor de zesde keer in de geschiedenis van de World Cup of Darts heeft Engeland de finale bereikt. In de halve finale rekenden ze met 2-0 af met België, die het geluk niet aan hun zijde hadden.

Bekend terrein voor de eerste twee halve finalisten: voor Engeland was dit al de zevende keer in deze ronde, voor België de zesde. Engeland wist deze zeven plekken om te zetten in vier eindoverwinningen, voor België stond er als beloning maar één finaleplaats.

Michael Smith 4-3 Kim Huybrechts

De twee kopmannen en ook beste spelers dit weekend openden de avond. Michael Smith sleept Cross al het hele toernooi met zich mee en tegen Huybrechts moest hij ook nu weer het goede voorbeeld geven. Hij opende met een 13-darter, waarna hij een leg later de bull miste voor 2-0. Huybrechts hield zijn leg, maar kwam in de leg van Smith weer niet in de buurt. Smith kon dit ook niet bij de Belg, waardoor Huybrechts twee keer zijn eigen leg hield. Smith hield tussendoor ook gemakkelijk zijn leg, waardoor er een beslissende leg kwam. Vanaf 144 miste Smith een pijl op dubbel 12, Huybrechts miste daarna een pijl op dubbel 18 voor een 113-finish. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd zo zonder breaks: Smith gooide dubbel zes en pakte het eerste punt.

Michael Smith: 96.57 / 57.14%
Kim Huybrechts:
88.6 / 27.27%

Rob Cross 4-3 Dimitri van den Bergh

Het was aan Dimitri van den Bergh om er ook in de vijfde wedstrijd van de dag een beslissende wedstrijd uit te slepen. Hij mocht beginnen, maar Cross brak de Belg meteen in 17 pijlen. Een 18-darter was een leg later genoeg voor Van den Bergh om terug te slaan. Hij volgde dit op in zijn eigen leg, waarna Cross weer gelijk maakte met een 14-darter. Een 15-darter van DVDB volgde. In de leg van Cross kreeg hij vanaf 164 zelfs al een matchdart, maar nadat die mis ging en Cross toesloeg kwam ook hier een decider. Meer matchdart kwam hier voor Van den Bergh, maar het ging op ongelofelijke wijze mis. Zijn tweede matchdart ketste op ongelofelijke wijze zo uit de dubbel 12. Een beurt later werden er nog drie pijlen gemist, waardoor hij de wedstrijd compleet weg gaf. Cross sloeg toe en gooide Engeland naar de finale.

Rob Cross: 94.53 / 40%
Dimitri van den Bergh:
90.59 / 21.43%

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *