Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Engeland toont spierballen, Australië mist 9-darter

Het Engelse duo bestaand uit Michael Smith en James Wade heeft op dag twee van de World Cup of Darts indruk gemaakt, terwijl Simon Whitlock nipt een 9-darter miste.

Op dag één van de World Cup of Darts werden er nog geen echte verrassingen genoteerd: alle favorieten wonnen, terwijl ook de andere vier wedstrijden weinig verbazingwekkende dingen gebeurden. Dag twee had dus nog veel in te halen. Toch bleken er ook in het eerste blok van vier wedstrijden weinig verrassingen in de uitslagen gepland. In de eerste partij van de avond was het vooral Madars Razma die indruk maakte: de Let gooide een individueel gemiddelde van 100,6 en sleepte zo zijn debuterende teamgenoot, Nauris Gleglu, langs een wederom teleurstellend Hongarije (5-1).

Polen en de Verenigde Staten maakten er daarna wel een spannende pot van. Door een trage start van Ratajski kregen het nieuwe duo van Danny Baggish en Jules van Dongen genoeg kansen, maar de meeste hiervan werden niet benut. Doordat de Polen ook slordig bleven kwam er uiteindelijk een beslissende leg. Baggish miste hierin vanaf 160 tops, waarna Ratajski (nadat Bialecki een 180 had gegooid) wel dubbel 40 wist te vinden. Zweden liet vervolgens zien met Daniel Larsson en Johan Engström over een zeer degelijk koppel te beschikken: ondanks 4 180’s van Zuid-Afrika wonnen zij met 5-2. Ook Portugal verzekerde zich daarna van een plek bij de laatste 16. Het verschil tussen José de Sousa en koppelmaat Vitor Jeronimo kon bijna niet groter: De Sousa kwam tot een gemiddelde van 105,6, Jeronimo tot 52,2. Met twee rake dubbels hielp de minst ervaren van de twee toch mee aan de overwinning op een wederom zeer zwak Italië.

Letland 5-1 Hongarije
Polen 5-4 Verenigde Staten
Zweden 5-2 Zuid-Afrika
Portugal 5-3 Italië

Australië schoot het tweede deel van de avond in gang: het duo van Damon Heta en Simon Whitlock behoort tot de absolute outsiders deze World Cup. Dat lieten ze tegen Litouwen ook meteen zien: in de derde leg van de wedstrijd miste Whitlock maar nipt dubbel 18 voor een 9-darter. Veel verschil zou dit uiteindelijk niet maken, want ondanks tegenstand van Labanauskas werd het 5-2 voor de ‘Aussies’. Engeland volgde: als nummer één geplaatst kregen ze met Tsjechië een moeilijke tegenstander, maar ze maakten die nummer één-plek ook zeker waar. Michael Smith en James Wade lijken een goed team en kwamen in hun gemiddelde maar nipt onder de 100 uit. Titelverdediger Schotland volgde qua uitslag het voorbeeld van hun buurland, al was het een stuk minder indrukwekkend. Hongkong speelde beter dan verwacht, maar kon het Wright en Henderson nooit echt moeilijk maken. Het was aan België om de streak van winnende-seeds compleet te maken. Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts zijn al jaren een sterk koppel en dat lieten ze ook tegen Japan zien: 5-2.

Australië 5-2 Litouwen
Engeland 5-1 Tsjechië
Schotland 5-1 Hongkong

België 5-2 Japan

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *