Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Johan Engström

Engström en Larsson domineren Euro Tour Qualifiers

Afgelopen weekend werden er in Zweden zes Euro Tour Qualifiers gespeeld voor spelers zonder tourkaart uit Scandinavië en de Baltische Staten. Één van die kwalificatietoernooien was voor de Dutch Darts Masters. Lees er hier meer over.

Austrian Darts Open

Vrijdagavond stond het eerste kwalificatietoernooi op het programma met slechts 20 deelnemers. De grote favorieten waren allemaal aanwezig: Andreas Harrysson, Dennis Nilsson, Daniel Larsson, Johan Engström, Marko Kantele en Andreas Toft Jørgensen. Bij de qualifier voor de Austrian Darts Open stonden er 3 Zweden en een Deen in de halve finales. Engström versloeg Nilsson met 6-4 terwijl, Larsson met dezelfde cijfers te sterk was voor Tom Veje Kristensen.

In de finale gingen de eerste 4 legs met de darts mee, waarna Engström met een 83-finish brak en via dubbel 8 op een 4-2 voorsprong kwam. Die break kon Larsson niet meer ongedaan maken, waardoor ‘The Sweet Ferret’ zich met een 6-4 zege kwalificeerde voor de Euro Tour in Oostenrijk.

Halve finales
Johan Engström 6-4 Dennis Nilsson
Daniel Larsson 6-4 Tom Veje Kristensen

Finale
Johan Engström 6-4 Daniel Larsson

European Darts Open

Zaterdag werd begonnen aan het kwalificatietoernooi voor de European Darts Open. In totaal deden 22 spelers een poging om zich te kwalificeren. Opnieuw wisten de Zweden te domineren, drie wisten de halve finales te behalen. De andere halve finalist werd de Deen Jørgensen. Hij verloor in een beslissende leg van Nilsson, terwijl Larsson voor de tweede keer de finale wist te behalen door Harrysson met 6-4 te verslaan. Een spannende finale werd het niet, Nilsson won alle 6 legs en zo zien we hem terug in Leverkusen.

Halve finales
Daniel Larsson 6-4 Andreas Harrysson
Dennis Nilsson 6-5 Andreas Toft Jørgensen

Finale
Dennis Nilsson 6-0 Daniel Larsson

Czech Darts Open

Het tweede kwalificatietoernooi was voor de tweede editie van de Czech Darts Open. In totaal deden 21 spelers een poging voor een plek op de Euro Tour in Tsjechië. Dit keer waren het niet de Zweden die wisten te domineren. Bij de laatste 4 waren er nog twee Denen, één Zweed en één Litouwer over. Jørgensen versloeg Nilsson met 6-4 en een gemiddelde terwijl, Niels Heinsøe met 6-2 won van Mindaugas Barauskas.

Een Deense finale. Het zou de tweede keer worden dat een Deen zich zou plaatsen voor een Euro Tour. Per Laursen was de eerste op de Dutch Darts Masters van 2012. Het was duidelijk dat er zenuwen in het spel waren bij deze finale. Het niveau kwam niet hoger dan 74 gemiddelde. Jørgensen kwam 2-1 voor, maar zag vervolgens zijn landgenoot 4 legs op een rij pakken voor een 5-2 voorsprong. Jørgensen kwam met een 16- en 15-darter nog wel terug tot 5-4, maar uiteindelijk was het Heinsøe die via dubbel 2 de overwinning pakte en zich klaar kan maken voor zijn debuut op de Euro Tour.

Halve finales
Andreas Toft Jørgensen 6-4 Dennis Nilsson
Niels Heinsøe 6-2 Mindaugas Barauskas

Finale
Niels Heinsøe 6-4 Andreas Toft Jørgensen

European Darts Grand Prix

De zaterdag werd afgerond met het kwalificatietoernooi voor de European Darts Grand Prix. In totaal stonden er 19 spelers aan de oche, maar geen Daniel Larsson. Het waren twee Denen en twee Zweden die de halve finales wisten te behalen. Simon Bak schakelde verrast Nilsson uit met 6-2, terwijl Engström zijn tweede finale van het weekend behaalde met een 6-3 overwinningen op Jørgensen.

In de finale begon Engström ijzersterk. Hij kwam op een 2-0 en 4-1 voorsprong. Toch bleef Bak in de wedstrijd, met een 17- en 20-darter kwam de Deen terug tot 4-3. Hij kon in zijn eigen leg er 4-4 van maken, maar deed dat niet. Engström brak gelijk terug en zorgde er met een 14-darter voor dat we hem ook in Sindelfingen terug zien.

Halve finales
Simon Bak 6-2 Dennis Nilsson
Johan Engström 6-3 Andreas Toft Jørgensen

Finale
Johan Engström 6-3 Simon Bak

Dutch Darts Masters

De zondag begon met het kwalificatietoernooi voor de Euro Tour in Nederland, de Dutch Darts Masters in Zwolle van 27-29 mei. In totaal probeerden 20 spelers een ticket te bemachtigen. Net als het laatste toernooi van de zaterdag stonden er twee spelers uit Zweden en twee spelers uit Denemarken in de halve finale. Opnieuw wist Jørgensen de halve finales te behalen, na een ruime 6-1 overwinning op Nilsson. Daarin trof hij Larsson, die in de halve finale met 6-2 Kristensen versloeg.

In de finale was Larsson de speler die als betere begon. De Zweed won de eerste 3 legs in 16,18 en 13 darts. Vanaf dat moment begon Jørgensen beter te spelen en wist daarmee de wedstrijd ook om te draaien. Met legs in 18,16 en 14 darts kwam de Deen terug tot 3-3. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee, waardoor er een beslissende leg moest komen. In de elfde leg was het Jørgensen die als eerste matchdarts kreeg, maar er 3 miste. Larsson bleef koel en pakte via dubbel 10 het ticket voor de Dutch Darts Masters!

Halve finales
Andreas Toft Jørgensen 6-1 Dennis Nilsson
Daniel Larsson 6-2 Tom Veje Kristensen

Finale
Daniel Larsson 6-5 Andreas Toft Jørgensen

European Darts Matchplay

Het allerlaatste kwalificatietoernooi van het weekend was voor de negende Euro Tour van het jaar, de European Darts Matchplay in Trier. Veel spelers moesten hun boot halen om terug te keren naar huis, waardoor er slechts 13 spelers aan de start van het toernooi stonden. Engström en Larsson die zich allebei al een keer plaatsten voor een Euro Tour, stonden wederom recht tegenover elkaar. Larsson whitewashte Barauskas met 6-0 in de halve finales, terwijl Engström met 6-4 won van Marko Kantele.

Wie zou zich voor de derde keer kwalificeren voor een Euro Tour dit jaar? De eerste twee legs in de finale gingen met de darts mee. In de derde leg wist Engström de eerste break te plaatsen in 17 darts en kwam op een 3-1 voorsprong via dubbel 10. Het duurde niet lang voordat Larsson er 3-3 van maakte. Met een 90- en 72-finish kwam Engström toch als eerste op matchpoint. Larsson bleef goed spelen en wist ook dit verschil te dichten, hij kwam terug tot 5-5. De allesbeslissende leg mocht Larsson beginnen, maar kon het uiteindelijk niet afmaken. Engström bleef koel en pakte met een 81-finish in 14 darts zijn derde Euro Tour ticket van het jaar!

Halve finales
Johan Engström 6-4 Marko Kantele
Daniel Larsson 6-0 Mindaugas Barauskas

Finale
Johan Engström 6-5 Daniel Larsson

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *