Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Stunt Mervyn King, De Engelsman stuurt van Gerwen naar carnaval, Ook Barney exit

Mervyn King heeft  op de UK Open wraak genomen op Michael van Gerwen. De Engelsman schakelde de Brabander in de vierde ronde van de UK Open uit met een afgetekende 10-6 overwinning. Van Gerwen die twee weken geleden King ernstig bekritiseerde, King zou geen motivatie hebben om tegen hem te spelen, zo liet hij noteren. Daar was vanavond geen sprake van. King speelde als een koning, en liet geen spaan heel van van Gerwen.

In de eerste leg leek er niks aan de hand voor de Brabander, met een 170 finish brak hij de Engelsman. Maar King brak terug en tot 2-2 ging de wedstrijd gelijk op. Daarna nam King het heft over. Van Gerwen, die gisteren in de Premier League ook al verloor van James Wade, keek snel tegen een 7-2 achterstand aan. Na de break kwam hij terug tot 7-5. King leek niet onder de indruk en liep, onder andere door een 141-finish, uit naar 9-5. Het werd nog 9-6, maar King zwichtte niet en won, tot ieders verbazing van de nummer 1 van de wereld. Van Gerwen, die het toernooi twee keer won, ging vorig jaar ook al vroegtijdig naar huis.

Nog maar net van de teleurstelling bekomen ging ook Raymond van Barneveld ten onder. De Hagenaar verloor met 10-7 van Simon Stevenson

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.