Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ross Montgomery

Ervaren Ross Montgomery de sterkste en pakt tourkaart

Ross ‘The Boss’ Montgomery is er vrijdagavond verrassend in geslaagd om een tourkaart te pakken. De ervaren Schot had veel legs nodig om de dagwinst te pakken. In de finale werd landgenoot Jamie Clark verslagen. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

De derde dag van de Final Stage in Milton Keynes begon met 125 spelers, waardoor 3 spelers een bye ontvingen naar de tweede ronde. Spelers die de tweede ronde niet behaalden waren Matthew Dennant, Ted Evetts en Mark McGeeney. Ze verloren allemaal in de eerste ronde en zullen daardoor ook een goede laatste dag moeten hebben om hun tourkaarten veilig te stellen. Ook Cameron Menzies kwam opnieuw niet in de punten, hij verloor in de tweede ronde en is daardoor nog steeds niet zeker van een tourkaart. Zijn vriendin, Fallon Sherrock, won haar eerste partij maar verloor in de tweede ronde van Justin Smith met ruime cijfers. Een tourkaart zal er naar alle waarschijnlijk niet in zitten.

Jamie Clark, Richie Burnett, Scott Waites en Kevin Burness pakten wel de nodige punten en stellen daarmee nu al hun tourkaart veilig. We zien ‘The Prince of Wales’ weer terug op de tour. Andere spelers die goede zaken deden vrijdagmiddag waren Mickey Mansell (laatste 32), Lee Budgen (laatste 32), George Killington (laatste 16), Dan Read (laatste 16), Connor Scutt (kwartfinales) en John O’Shea (halve finales). Allemaal zijn ze dichtbij een tourkaart.

Na veel wedstrijden te hebben gespeeld bleven Ross Montgomery en Jamie Clark over in de finale. Montgomery kende twee slechte dagen, maar maakte dat helemaal goed door de finale te behalen. Dit deed hij met overwinningen op Ted Evetts (6-5), Andy Jenkins (6-4), Chris Quantock (6-0), Simon Stevenson (6-4), Connor Scutt (6-5) en John O’Shea (6-4). De leider van de ranking, Jamie Clark, bereikte de finale door David Ladley (6-3), Haupai Puha (6-3), Lisa Ashton (6-0), Scott Williams (6-3), Nick Fullwell (6-3) en Kevin Burness (6-4) te verslaan.

Finale

De finale werd begonnen door Ross Montgomery, maar miste meteen in de eerste leg meerdere pijlen op de dubbel. Hierdoor kreeg Jamie Clark meteen de breakkans, en pakte die meteen via dubbel 16. Een leg later brak Montgomery meteen terug in 16 darts. De breaks blijven aanhouden tot een stand van 2-2. In de vijfde leg miste Clark een 103-finish op tops, waarna de Schot in 18 darts zijn eigen leg hield. Een leg later miste Clark opnieuw pijlen op de dubbel, waardoor Montgomery met een 50-finish brak. De break werd vervolgens ook verzilverd en was zo één leg verwijderd van een tourkaart. Montgomery maakte het in de achtste leg af met de beste leg van de wedstrijd, met een 64-finish in 14 darts werd hij de zesde Schot op de tour het aankomende jaar.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ross Montgomery: 87,89 / 43%
Jamie Clark: 83,47 / 14%

Stand

Na drie dagen leidt Jamie Clark nog steeds de ranking, met 10 punten is hij 100% zeker van een tourkaart. Ook voor Richie Burnett, Kevin Burness en Scott Waites moet er iets heel aparts gebeuren als ze hun tourkaart niet willen pakken. Voor spelers met 5 punten wordt het noodzakelijk om op de laatste dag minimaal één punt te pakken. Gebeurt dat niet, dan is de kans groot dat iemand anders er met een tourkaart vandoor gaat.

1: Jamie Clark 10
2: Richie Burnett 7
3: Kevin Burness 7
4: Scott Waites 7
5: Mickey Mansell 6
6: John O’Shea 6
7: George Killington 6
8: Connor Scutt 5
9: Lee Budgen 5
10: Dan Read 5
11: Cameron Menzies 5
12: Matthew Dennant 4
13: Jarred Cole 4
———
14: Ted Evetts 4
15: Chris Quantock 4

Uitslagen

Kwartfinales
Ross Montgomery 6-5 Connor Scutt
John O’Shea 6-5 Arron Monk
Kevin Burness 6-1 Kevin Lane
Jamie Clark 6-3 Nick Fullwell

Halve finales
Ross Montgomery 6-4 John O’Shea
Jamie Clark 6-4 Kevin Burness

Finale
Ross Montgomery 6-2 Jamie Clark

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *