Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

EU Q-School: 3/4 Final Stage tickets naar Nederlander

Misschien het belangrijkste toernooi van het jaar mocht vandaag dan eindelijk van start gaan: Q-School. Onder streng toezicht van de PDC betreffende Covid-maatregelen, werd het eerste toernooi gestart. O.a. Raymond van Barneveld kwam in actie.

Hoe verging de dag?

115 darters uit groep 1A stonden aan de start van de EU Q-School, waaronder een flink aantal Nederlanders. Het darts spektakel begon al direct bij de laatste 128 waar een aantal mooie affiches gepland stonden. Zo won de Oostenrijker Michael Rasztovits van de Pool Sebastian Steyer, wist Jeroen Mioch in een sterke wedstrijd nét niet te winnen van Kai Gotthardt en won Raymond van Barneveld zonder enige moeite zijn eerste wedstrijd van een Bosniër.

Naar mate de dag vorderde, moest er afscheid genomen worden van darters die vooraf getipt waren voor directe kwalificatie. Zo wist de Duitser Franz Rötzsch, die in 2020 nog Rob Cross wist te verslaan op de Euro Tour, totaal niet zijn niveau te halen. Ook Boris Koltsov, de beste darter van Rusland, moest al vroeg in het toernooi zijn meerdere erkennen aan Mario Vandenbogaerde. Opvallend was de wedstrijd tussen Geert de Vos en Mikel van Maastrigt. Hoewel er al een aantal pijlen gegooid waren, werd de wedstrijd gestaakt na het onwel worden van Van Maastrigt.

Wellicht de meest opvallende prestatie van de dag was die van de Tsjech Jiri Brejcha. De vrij onbekende naam op het PDC-circuit gooide een 98.8 gemiddelde in zijn verliezende wedstrijd tegen zijn landgenoot Adam Gawlas.

Kwartfinales

Vier darters zullen vandaag met minder stress gaan slapen dan de anderen. Michael Plooy, Adam Gawlas, Lorenzo Pronk en Richard Veenstra plaatsen zich voor de Final Stage en hoeven dus morgen en overmorgen niet meer in actie te komen. Waar Veenstra en Gawlas wellicht verwachtte namen waren, hebben Michael Plooy en Lorenzo Pronk, beiden Nederlanders, wel degelijk verrast. Plooy versloeg o.a. Vandenbogaerde op zijn weg naar de allesbeslissende kwartfinale, terwijl Pronk Michael Unterbuchner afdeed.

Michael Plooy 6-4 Nico Kurz
Adam Gawlas 6-1 Pero Ljubic
Lorenzo Pronk 6-4 Geert de Vos
Richard Veenstra 6-4 Remo Mandiau

Nederlanders

De grote afwezige in de kwartfinales was Raymond van Barneveld. Ondanks een sterke reeks waar hij Leo Hendriks en Gillian Koehoorn versloeg, bleek de Kroaat Pero Ljubic net te sterk. Van Barneveld verloor met 5-6 maar zal door zijn goede prestatie vandaag na alle waarschijnlijkheid geen problemen ondervinden om de Final Stage te bereiken.

Dennie Olde Kalter en Moreno Blom behaalden de kwartfinales net niet. Beiden lieten hun talent vandaag zien door grote namen te verslaan. Zo versloeg Moreno Blom Jeffrey van Egdom (6-0) en Wesley Plaisier (6-4).

Order of Merit

  1. Geert de Vos 3
  2. Nico Kurz 3
  3. Remo Mandiau 3
  4. Pero Ljubic 3
  5. Raymond van Barneveld 2
  6. Dennie Olde Kalter 2
  7. El Abbas El Amri 2
  8. Mario Vandenbogaerde 2
  9. Moreno Blom 2
  10. Niko Springer 2


Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *