Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

EU Q-School: Sterke Barney verliest, maar is zeker van Final Stage

Vandaag stond de tweede dag op het programma van de eerste fase op de Q-school. Raymond van Barneveld kwam opnieuw in actie en talloze andere darters die dromen van het profleven. Lees hieronder meer over dag 2.

Hoe verging de dag?

De tweede dag van Q-school was een opmerkelijke. Halverwege dag 2 moesten alle spelers de speelhal verlaten vanwege technische mankementen. Onder meer Raymond van Barneveld was op dat moment aan het spelen. Het oponthoud duurde zo’n 20 á 30 minuten voordat er weer verder kon worden gespeeld.

Raymond van Barneveld kende een uitstekende dag en gooide meerdere wedstrijden boven de 100. Hij versloeg onder meer de jonge Duitser Nico Kurz op weg naar de laatste 8. Ook de Rus Boris Koltsov liet zijn dat er met hem rekening moet worden gehouden bij de Final stage. Het meest opvallendste was toch wel dat de relatief onbekende Nederlander: Eimardo van Engelen de kwartfinale haalde en dus een kans kreeg om als beste vier door te gaan naar de Final stage, deze verloor hij echter van de sterke Duitser Lukas Wenig. De grootste naam die nog niet zeker is van de Final stage is de Pool Sebastian Steyer, die opnieuw verloor in een vroeg stadium en morgen flink aan de bak moet om de Final stage te halen.

Kwartfinales

Bij de vier dagwinnaars van vandaag zit opnieuw één Nederlander: Davy Proosten. Hij versloeg de Duitser Franz Rötzsch in de finaleronde. Raymond van Barneveld liet zien dat hij nog altijd een darter is van formaat, maar verloor dit keer van de Oostenrijker Rastzovits in de finaleronde. ‘Barney’ verzamelde de afgelopen twee dagen in ieder geval genoeg punten om aanstaande zondag te gaan strijden voor een tourkaart. Ook de Rus Boris Koltsov verzekerde zich van een ticket voor de Final Stage. Favoriet voor een tourkaart lijkt de Duitser Lukas Wenig, die ook tot de dagwinnaars behoorden en dit deed met een gemiddelde van bijna 100.

Lukas Wenig 6-1 Eimardo van Engelen
Davy Proosten 6-3 Franz Roetzsch
Boris Koltsov 6-3 Ricardo Pietreczko
Michael Rasztovits 6-4 Raymond van Barneveld

Order of Merit

  1. Raymond van Barneveld 5
  2. Ricardo Pietreczko 4
  3. Geert de Vos 4
  4. Nico Kurz 4
  5. Moreno Blom 4
  6. Steven Noster 3
  7. Remo Mandiau 3
  8. Eimardo van Engelen 3
  9. Marko Puls 3
  10. El Abbas El Amri 3
Image courtesy of FOTO: PDC/David Callow
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *