Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Dennis Nilsson

Euro Tour-kwalificatie voor Nilsson, Kantele en Myller

Een Zweed en twee Finnen hebben zich afgelopen weekend gekwalificeerd voor één van de aankomende drie European Tours. Lees er hier meer over.

Naast twee PDC Nordic & Baltic Pro Tours, werden er in Denemarken ook drie Euro Tour kwalificatietoernooien afgewerkt voor spelers uit Noord-Europa zonder tourkaart. Dennis Nilsson, Marko Kantele en Paavo Myller kunnen hun ticket richting Duitsland gaan boeken.

Vrijdag werden de kwalificatietoernooien voor de Baltic Sea Open (Kiel) en de European Darts Open (Leverkusen) gespeeld. Dennis Nilsson wist zich te kwalificeren voor de allereerste Euro Tour van 2023, wat volgende week al op het programma staat. In de finale rekende hij af met de Fin Hannu Suominen (6-3). Marko Kantele plaatste zich voor de Euro Tour in Leverkusen door in de finale met 6-1 te winnen van de Nederlandse Noor Cor Dekker.

Zaterdagavond stond het laatste kwalificatietoernooi van het weekend op het programma, op precies te zijn voor de International Darts Open in Riesa. Kantele en Nilsson verloren van de uiteindelijke finalisten. Kantele verslikte zich in de sterke Oskar Lukasiak, terwijl Paavo Myller in de halve finales afrekende met Dennis Nilsson. In een spannende finale trok Myller met 6-5 aan het langste eind en mag eind maart gaan debuteren op de Euro Tour.

Baltic Sea Open Qualifier – Finale
Dennis Nilsson 6-3 Hannu Suominen

European Darts Open Qualifier – Finale
Marko Kantele 6-1 Cor Dekker

International Darts Open Qualifier – Finale
Paavo Myller 6-5 Oskar Lukasiak

Image courtesy of FOTO: Mikal Schlosser (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *