Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wesley Plaisier

Euro Tour-succes voor drie Nederlanders

Afgelopen zaterdagmiddag vonden er in Hildesheim twee kwalificatietoernooien plaats, voor spelers zonder tourkaart, voor de European Darts Matchplay en de German Darts Open. Lees hier meer wie zich kwalificeerden.

Christian Kist nam het goede gevoel van vrijdag mee naar het eerste toernooi op de zaterdag. Met overwinningen op Stefan Bellmont (5-4), Wesley Plaisier (5-2) en Thibault Tricole (5-4) kwalificeerde de Nederlander zich ook voor de Euro Tour in Trier. Hij wordt vergezeld met een debuterende Engelsman; Darryl Pilgrim. Pilgrim kwalificeerde zich met indrukwekkend spel, in al zijn wedstrijden noteerde hij een gemiddelde van 90+. In de finaleronde werd Jeroen Mioch met 5-1 verslagen.

Later op de middag werd het kwalificatietoernooi voor de German Darts Open afgewerkt. Kist kon niet zorgen voor de dubbel. In de tweede ronde was de Zwitser Felix Schiertz met 5-4 te sterk. Twee Nederlanders kwalificeerden zich uiteindelijk voor de Euro Tour in Jena. Voor Wesley Plaisier wordt het zijn eerste Euro Tour-deelname van 2023. Hij versloeg Darryl Pilgrim en Michael Pausch in de laatste twee rondes beide in een beslissende leg. Roy van de Griendt mag zich gaan opmaken voor zijn Euro Tour-debuut. De Nederlander kwalificeerde zich ten koste van Jeroen Mioch (5-4), Jack Main (5-4) en Roemer Mooijman (5-2).

Uitslagen

Qualifier – European Darts Matchplay
Kwartfinales
Thibault Tricole 5-4 Jelle Klaasen
Christian Kist 5-2 Wesley Plaisier
Darryl Pilgrim 5-1 Mats Gies
Jeroen Mioch 5-1 Scott Mitchell

Finaleronde
Christian Kist 5-4 Thibault Tricole
Darryl Pilgrim 5-1 Jeroen Mioch

Qualifier – German Darts Open
Kwartfinales
Wesley Plaisier 5-4 Darryl Pilgrim
Michael Pausch 5-0 Felix Schiertz
Roemer Mooijman 5-1 Francois Schweyen
Roy van de Griendt 5-4 Jack Main

Finaleronde
Wesley Plaisier 5-4 Michael Pausch
Roy van de Griendt 5-2 Roemer Mooijman

Image courtesy of FOTO: Jos Groen / NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *