Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dennie Olde Kalter - WDF World Championship 2023

European Q-School: 39 Nederlanders naar Final Stage

De First Stage van Q-School zit erop: in totaal mogen 39 Nederlanders de aankomende vier dagen gaan strijden voor een plek op de Pro Tour. Onder andere Dennie Olde Kalter en Jimmy van Schie plaatsten zich vandaag nog.

Hoe verging de dag?

Nog een dag knallen: om de Final Stage van Q-School te halen moesten heel wat spelers nog aan de bak. Mannen als Jitse van der Wal en Jelle Klaasen namen een dag vrij, maar onder andere Andreas Harrysson, Alexander Merkx en Arjan Konterman hadden die luxe niet. Alle drie behoorden op voorhand tot kanshebber op een tourkaart, maar na drie dagen zit hun avontuur er al op. Harryson kon nooit zijn vorm die hij in de Modus Super Series liet zien meebrengen naar Kalkar, terwijl Merkx na een lastige eerste twee dagen nu onderuit ging tegen Steven Noster (5-2). Konterman kwam nog dichtbij, maar verloor van Timothy Verbrugghe (5-4).

Jimmy van Schie, Patrick Maat en Derk Telnekes haalden het wel: de drie Nederlanders moesten vandaag ook aan de bak, maar deden dat naar behoren. Ook Jeroen Caron, de winnaar van de Belgische ranking in 2023, verzekerde zich op de laatste dag nog van een plek in de Final Stage.

Finales

Alle 16 spelers die de finaleronde haalden waren al verzekerd van een plek in Final Stage, waardoor de laatste wedstrijden van de dag alleen nog maar om prestige ging. Met een overwinning op zak aan de volgende fase beginnen is altijd fijn: Davy Proosten en Stefan Schroder waren de Nederlanders die dat vandaag voor elkaar kregen. Martijn Dragt moest net zijn meerdere erkennen in Max Hopp, terwijl Dennie Olde Kalter al lang blij was dat hij überhaupt morgen terug mag keren. Hij begon de dag op 0 punten, maar na zijn nederlaag tegen John Michael kwam hij uiteindelijk nog op 4 punten uit.

Ryuta Arihara haalde voor de tweede dag op rij een finale, waarin de Japanner nu wel succesvol was. Kai Gotthardt en Franz Rötzsch zorgden nog voor wat Duits succes, terwijl Benjamin Drue Reus ook zijn klasse liet zien. De Deen, die vorig jaar furore maakt op de World Cup of Darts, bevond zich aan het begin van de dag nog in een lastige positie. Met een aantal knappe overwinning redde hij zichzelf.

Finaleronde
Max Hopp 5-4 Martijn Dragt
Franz Rötzsch 5-0 Mladen Radosavljevic
Davy Proosten 5-4 Christian Gödl
Benjamin Drue Reus 5-2 Michele Turetta
Stefan Schroder 5-4 Jeffrey de Graaf
Ryuta Arihara 5-4 Jeroen Caron
Kai Gotthardt 5-3 Patrick Bulen
John Michael 5-3 Dennie Olde Kalter

Eindstand

32 Nederlanders wisten zich over drie dagen te plaatsen voor de Final Stage. Zeven van onze landgenoten stromen morgen pas in, waardoor het totaal op 39 komt. Duitsland levert morgen 28 spelers, terwijl België op 12 uitkomt. De volledige eindstand is hier te vinden.

De 39 Nederlanders
Danny Jansen
Jimmy Hendriks
Damian Mol
Bradly Roes
Christian Kist
Chris Landman
Wesley Plaisier
Ron Meulenkamp
Angelo Balsamo
Martijn Dragt
Davy Proosten
Jarno Bottenberg
Loek van den Berg
Stefan Schroder
Jeroen Mioch
Jamai van den Herik
Jeffrey Bekema
Jelle Klaasen
Michael Stoeten
Patrick Geeraets
Jitse van der Wal
Jimmy van Schie
Danny van Klompenburg
Johann Brouwer
Dennie Olde Kalter
Gilbert van der Meijden
Davy Verkooijen
Ryan de Vreede
Mareno Michels
Hendrie van Berkel
Mark Tabak
Laurens Admiraal
Gino Vos
Anoop Ramdajal
Patrick Maat
Ricardo Ham
William Leijten
Derk Telnekes
Davy van der Zande

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *