Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Dragt

European Q-School: Martijn Dragt wint tourkaart in Nederlandse finale

Dag 1 van de Final Stage begon vanmiddag om 13:00 in Kalkar met 127 mensen die strijden voor 17 felbegeerde tourkaarten. Het werd een goede dag voor de Nederlanders. Chris Landman en Martijn Dragt behaalde de finale.

Hoe verging de dag?

De topfavoriet die door iedereen aangewezen werd als zekere tourkaarthouder stelde teleur. Dan hebben we het natuurlijk over Andy Baetens. De Belg verloor bij de laatste 64 met een gemiddelde van nog geen 80 en lijkt de vorm die hij tijdens het WK WDF wel had kwijt te zijn. Andere tegenvallers waren onder andere de Nederlandse Zweed Jeffrey de Graaf. De Graaf kwam niet verder dan de laatste 64 en blijft ook op 0 punten staan. Een aantal spelers die wel de laatste 16 haalden waren onder andere Jules van Dongen, Haupai Puha en Radek Szaganski. De drie WK-deelnemers lijken goed in vorm en maken de komende dagen nog volop kans op een tourkaart. Jelle Klaasen schopte het niet verder dan de derde ronde waarin hij verloor van de Duitser Horvat. Verrassing van de dag werd Martijn Dragt. De man uit Overrijssel won van onder andere Rusty-Jake Rodriguez, Lukas Wenig en Mario Vandenbogaerde. Hiermee behaalde Dragt de finale waarin hij speelde tegen een andere Nederlander: Chris Landman.

Voor Vandenbogaerde was de halve finale het eindstation evenals Christian Kist. Veel ex-tourkaarthouders wisten ver te komen. Ook Labanauskas reikte tot de laatste acht en doet dus goede zaken op de ranglijst. Chris Landman bereikte de finale na onder meer zeges op Ron Meulenkamp, Darius Labanauskas en Christian Kist. Vorig jaar was Landman al dichtbij een tourkaart, maar nu is het eindelijk raak voor de finalist van het WDF WK. Naast vier dagwinnaars pakt ook de top 13 van de ranking een tourkaart.

Finale

De finale werd niet de beste wedstrijd van de dag. Beide Nederlanders waren waarschijnlijk al ruim tevreden met hun eerste dag. In de finale leek Landman toch over net wat meer energie te beschikken. Het niveau lag niet bijster hoog, beide mannen kwamen uit tot een gemiddelde rond de 80. Het was Landman die in het begin van de wedstrijd afstand nam en uitliep naar 5-2. Dragt vocht voor zijn kans en kwam via een 88-finish naar 5-4 om in breaks gelijk te komen. Een leg later miste Landman minimaal 1 matchdart. Waarna Dragt het op dubbel 8 afmaakte en zo zijn tourkaart veilig stelde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Martijn Dragt: 79,29 / 30%
Chris Landman: 79,44 / 28%

Uitslagen

Kwartfinales
Chris Landman 6-4 Darius Labanauskas
Christian Kist 6-5 Tomas Houdek
Martijn Dragt 6-5 Lukas Wenig
Mario Vandenbogaerde 6-1 Wesley Plaisier

Halve finales
Chris Landman 6-3 Christian Kist
Martijn Dragt 6-5 Mario Vandenbogaerde

Finale
Martijn Dragt 6-5 Chris Landman

Stand

De speler uit Wapenveld lijkt met de finaleplaats zo goed als zeker te zijn van een tourkaart. Nog één punt zou zijn tourkaart helemaal veiligstellen. Met Kist, Plaisier en Schröder staan er nog drie Nederlanders in de top 13, wat na vier dagen recht geeft tot een tourkaart.

 1. Chris Landman 5 (+17)
 2. Mario Vandenbogaerde 4 (+16)
 3. Christian Kist 4 (+8)
 4. Lukas Wenig 3 (+12)
 5. Tomas Houdek 3 (+9)
 6. Darius Labanauskas 3 (+9)
 7. Wesley Plaisier 3 (+9)
 8. Radek Szaganski 2 (+11)
 9. Stefan Schröder 2 (+7)
 10. Franz Rötzsch 2 (+7)
 11. Jules van Dongen 2 (+6)
 12. Dragutin Horvat 2 (+6)
 13. Rusty-Jake Rodriguez 2 (+5)
Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *