Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Ron Meulenkamp

European Q-School: Meulenkamp en Baetens grijpen dagzege

Ron Meulenkamp en Andy Baetens hebben zich op dag twee van Q-School verzekerd van een plek in de Final Stage. Met Angelo Balsamo wist daarnaast nog een Nederlander een dagzege te pakken.

Hoe verging de dag?

Op de eerste dag van Q-School is het nog even aftasten, maar op dag twee zijn er geen excuses meer. Om de Final Stage te halen moesten er op deze dinsdag resultaten worden gehaald: voor Alexander Merkx en Dennie Olde Kalter viel dat opnieuw tegen. Merkx ging na twee gewonnen wedstrijden onderuit tegen Timothy Verbrugghe (5-0), terwijl Olde Kalter na één zege verloor van Angelo Balsamo (5-2). Ook Andreas Harrysson wacht nog een flinke uitdaging om de donderdag te halen: de Zweed verloor al bij de laatste 256 van Jorge Garcia de Pozo (5-3).

Jeffrey de Graaf, Jelle Klaasen en Benjamin Pratnemer herstelden zich wel van een mindere openingsdag. Alle drie stootten door tot de finaleronde, waarin ze onderuit gingen. De vier punten die dit opleverde is echter ruim genoeg om ook in Final Stage terug te keren. Jeroen Mioch sprokkelde ook vandaag punten, waardoor ook hij over twee dagen terug mag keren. Ryuta Arihara mag dat ook: de Japanner haalde de finaleronde door bij de laatste 32 een gemiddelde van 107.93 te noteren, waardoor ook hij al genoeg punten wist te halen.

Finales

Andy Baetens liet zich op maandag nog verrassen door Vitezslav Sedlak, maar vandaag was de wereldkampioen bij de WDF wel scherp. De Belg verloor in zijn eerste wedstrijden maar drie legs in totaal, waarna hij in de finale afrekende de Pool Miroslaw Grudziecki. Ron Meulenkamp greep ook een directe plaats in de Final Stage: ‘The Bomb’ volgde een goede openingsdag op met nog beter spel op de dinsdag.

Met Angelo Balsamo kreeg Nederland nog een dagwinnaar: in zijn finaleronde was hij te sterk voor landgenoot Jamai van den Herik. Oost-Europa kreeg daarnaast met Roman Benecky (Tsjechië), Romeo Grbavac (Kroatië) en Pal Szekely (Hongarije) ook drie dagwinnaars, terwijl de Duitsers Liam Maendl-Lawrance en Paul Krohne het achttal compleet maakten.

Finaleronde
Ron Meulenkamp 5-4 Benjamin Pratnemer
Pal Szekely 5-4 Patrick Tringler
Roman Benecky 5-1 Michael Stoeten
Romeo Grbavac 5-2 Jeffrey de Graaf
Liam Maendl-Lawrance 5-1 Jelle Klaasen
Andy Baetens 5-3 Miroslaw Grudziecki
Paul Krohne 5-4 Ryuta Arihara
Angelo Balsamo 5-3 Jamai van den Herik

Stand

Dankzij twee verloren finales gaat Patrick Tringler aan kop in het klassement, gevolgd door de Japanner Ryuta Arihara. Vier spelers zijn al officieel zeker, maar ook de andere spelers die vier of meer punten hebben kunnen de Final Stage bijna niet meer ontgaan. Voor Alexander Merkx, Dennie Olde Kalter, Mats Gies en Jimmy van Schie wacht er nog een flinke uitdaging op woensdag. De volledige stand na dag twee van in totaal drie dagen is hier te vinden.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

European Q-School: Meulenkamp en Baetens grijpen dagzege