Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Stefan Bellmont - Czech Darts Open 2023

European Q-School: Zwitsers en Tsjechen starten sterk

De eerste dag van de European Q-School zit erop in Kalkar. De eerste acht spelers die zich automatisch hebben geplaatst voor de Final Stage zijn bekend. Met name Zwitserland en Tsjechië hadden reden tot juichen.

Hoe verging de dag?

Een totaal van 480 spelers begonnen aan de eerste dag van de European Q-School. In de eerste ronde vielen er meteen al een aantal verrassingen. Zo wisten o.a. Andreas Harrysson, Jeffrey de Graaf, Alexander Merkx (tegen Jelle Klaasen), Marko Kantele, Dennie Olde Kalter en Patrik Kovacs hun openingswedstrijd niet te winnen. Ook van WDF-wereldkampioen Andy Baetens weer er meer verwacht, hij verloor in zijn tweede partij met 5-4 van de Tsjech Vitezlsav Sedlak die een 155-finish produceerde in de beslissende leg.

Spelers die meteen op de openingsdag indruk maakten waren Max Hopp, Stefan Bellmont, Jesus Noguera, Lukas Wenig, John Michael en Anton Östlund. Allemaal noteerden ze meerdere gemiddeldes van boven de 90. Voor Hopp, Noguera en Wenig was een daggemiddelde van boven de 90 echter niet voldoende om de laatste 16 te bereiken. Wat betreft de Nederlanders lieten Jitse van der Wal en Laurens Admiraal meteen zien dat zij spelers die deze week nauwlettend in de gaten moeten worden gehouden.

Finales

Het behalen van de kwartfinales leverde meteen een plek op in de Final Stage, dat donderdag t/m zondag plaatsvindt. Twee Nederlanders wisten de finaleronde, de laatste 16, te bereiken maar wisten niet te winnen. Gilbert van der Meijden verloor met 5-4 van de Duitser Arno Merk, terwijl Jeffrey Bekema met dezelfde cijfers verloor van Vitezslav Sedlak.

Twee Zwitsers en twee Tsjechen kwalificeerden zich wel. Stefan Bellmont, één van de favorieten voor een tourkaart, maakte zijn favorietenrol waar en versloeg Christian Gödl met 5-3 in de finaleronde. Landgenoot Felix Schiertz kwalificeerde zich ook, nadat Moritz Hilger met dezelfde cijfers werden verslagen. Voor Tjechië mocht naast Vitezslav Sedlak ook Filip Sebesta zegevieren.

Finaleronde
Stefan Bellmont 5-3 Christian Gödl
Felix Schiertz 5-3 Moritz Hilger
Stefaan Henderyck 5-4 John Michael
Filip Sebesta 5-2 Jani Keskinarkaus
Vitezslav Sedlak 5-4 Jeffrey Bekema
Arno Merk 5-4 Gilbert van der Meijden
Matthias Ehlers 5-2 Patrick Tringler
Anton Östlund 5-3 Oliver Müller

Stand

Na dag één staan logischerwijs de spelers die in de laatste 16 verloren bovenaan. Nederlander Jeffrey Bekema is koploper dankzij een beter legsaldo, gevolgd door twee Duitsers. Na de derde dag plaatst de 83 van de EU Q-School First Stage Order of Merit zich voor de Final Stage. De volledige stand na de eerste dag is hier te bekijken.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *