Evetts blijft maar winnen, Humphries slaat ook weer toe

De twee veelvraten op de Development Tour, Ted Evetts en Luke Humphries, hebben weer eens toegeslagen. Beide mannen wonnen een titel en stijgen naar de top van het klassement. Lees hier meer.

Development Tour 11
Waar Engeland en Schotland het vandaag tegen elkaar opnamen op het WK voetbal voor vrouwen, stond er ook in Milton Keynes een duel tussen beide landen op het programma. Luke Humphries en Greg Ritchie namen het in de finale van Development Tour 11 tegen elkaar op. Humphries gaf niet heel lang geleden aan mentaal in een zware periode te zitten, waardoor dit extra knap was. Na overwinningen op Jordan Singh (4-0) en George Gardner (4-2) was de Engelsman ook te sterk voor Justin van Tergouw (4-1) en Robbie Lickiss (4-1). Ook Justin Smith (4-3) en Callum Matthews (5-1) werden verslagen, waarna Corey Cadby in de halve finale zijn meerdere in Humphries moest erkennen, 5-3. Greg Ritchie haalde zijn tweede finale van het jaar. Hij begon met een overwinning op Frankie Dean (4-3), waarna hij achtervolgens te sterk was voor Carl Batchelor (4-2), Nathan Rafferty (4-1), Stephen Rosney (4-3), Geert Nentjes (5-3) en William Borland (5-1).

De finale kende een geweldige start. Humphries startte met een 14-darter, waarna Ritchie met een 13-darter de stand gelijk trok. Humphries reageerde met ook een leg in 13 pijlen, waarna hij met een 12-darter en 141-finish de eerste break pakte en op 3-1 kwam. Ritchie moest bijkomen van het tempo, maar met legs in 21 en 17 pijlen zette hij de stand weer op 3-3. Een 13-darter van Humphries werd gevolgd door een 15-darter van Ritchie, waardoor er een beslissende leg nodig was. Met een 16-darter maakte Humphries het hier koel af, waardoor hij zijn tweede titel van het jaar pakte.

Development Tour 12
Ted Evetts begint een fenomeen te worden. Voor de vierde keer dit jaar haalde hij een finale op de Development Tour, wat uitkomt op 50%. ‘Super Ted’ domineert echt en zal ook dit jaar meerdere keren op TV te zien zijn. Ook vandaag was het weer indrukwekkend. In de eerste vijf wedstrijden verloor hij maar 2 legs. Hij versloeg achtereenvolgens Declan Hooley (4-1), Nathan Boon (4-0), Billy Warriner (4-0), Dan Read (4-1) en Joe Davis (4-0). Met Owen Roelofs (5-2) en Geert Nentjes (5-1) versloeg hij daarna twee Nederlanders. Bradley Brooks was de tegenstander in de finale. Voor vandaag kwam hij nog niet verder dan de laatste 16 dit jaar, maar daar kwam nu toch verandering in. Hij versloeg eerst Wessel Nijman (4-1), Ben West (4-2), Logan Crooks (4-2) en Joshua Richardson (4-0), waarna hij in de kwartfinale Andrew Davidson en in de halve finale Ryan Meikle beide met 5-4 versloeg.

In tegenstelling tot de eerste finale van de dag was hier van een spannende finale niet te spreken. Evetts startte met een 15-darter, waarna hij met 13 pijlen de break pakte. Met legs in 17 en 18 pijlen liep hij verder uit, waarna hij zijn eigen leg in 18 pijlen hield en de finale met 5-0 won. Hiermee houd Evetts de koppositie in de Development Tour ruim in handen.

Nederlanders
Geen titel vandaag, maar toch waren de Nederlanders weer goed op dreef. Geert Nentjes haalde tijdens DT12 de halve finale en voegde deze toe aan zijn overwinning van zaterdag. Tijdens DT11 haalde hij de kwartfinale. Owen Roelofs deed dit tijdens het tweede toernooi van de dag, maar hier moest hij zijn meerdere erkennen in Ted Evetts. Kevin Doets en Mike van Duivenbode wisten beide een keer de laatste 16 te halen.

Deel met:


Plaats een reactie