Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Ted Evetts

Evetts en Brooks hervatten UK Development Tour met titels

Afgelopen vrijdagmiddag is de UK Development Tour hervat in Barnsley. Na dit weekend van zes toernooien weten we welke speler zich kwalificeert voor het WK, de Grand Slam of Darts en een tourkaart pakt. Vrijdagmiddag pakten Ted Evetts en Bradley Brooks de titels.

UK Development Tour 7

Vrijdagochtend begon UK Development Tour 156 spelers, waaronder spelers uit uit Gibraltar en Hong Kong. De koploper van de UK Development Tour, Dom Taylor, kende meteen een goede start. Hij bereikte de laatste 16, waar Nathan Rafferty met 4-2 te sterk was. Ook de nummer twee van de ranking, Liam Meek, verloor bij de laatste 16. Hij werd verslagen door zijn landgenoot Connor Hopkins. De speler die het meeste indruk maakte bij de hervatting was tourkaarthouder Ted Evetts. Hij bereikte de finale door in 5 van zijn 7 wedstrijden een 90+ gemiddelde te gooien. In de kwartfinales won Evetts met 5-0 van Jarred Cole en een gemiddelde van 105,85! In de finale nam hij het op tegen Nathan Rafferty. Naast een overwinning op Taylor werd ook Keane Barry in een beslissende leg uitgeschakeld.

De finale werd begonnen door ‘Super Ted’ en deed dat met een 16-darter. In de tweede leg gooide Rafferty zijn eerste 180’er, maar miste meer dan 6 pijlen op de dubbel. Evetts wist te profiteren en brak via tops naar 2-0. De break werd een leg later ook verzilverd, dankzij een knappe 102-finish. Rafferty deed vervolgens wat hij moest doen, zijn eigen leg houden. Dit deed de jonge Noord-Ier met een 90-finish in 12 darts. Een leg later kreeg Rafferty geen kans op de rebreak, Evetts kwam via dubbel 10 op matchpoint; 4-1. Rafferty scoorde een leg later erg matig, waardoor Evetts in 15 darts zijn eerste titel van 2021 pakte.

Halve finales
Nathan Rafferty 5-4 Keane Barry
Ted Evetts 5-1 Ben West

Finale
Ted Evetts 5-1 Nathan Rafferty

UK Development Tour 8

Rond 15:30 uur begon het tweede toernooi van de dag, dit keer met één speler minder dan het eerste toernooi. Waar Rafferty in het eerste toernooi nog de finale haalde, werd hij tijdens Development Tour 8 meteen in de eerste wedstrijd uitgeschakeld. Jack Dickinson versloeg hem met 4-2. Dom Taylor moest het doen met een plek bij de laatste 64, waardoor hij zijn voorsprong zag verkleinen door zijn concurrenten. Spelers als Liam Meek, Ted Evetts, Bradley Brooks en Jarred Cole wisten allemaal ver in het toernooi te komen. Brooks boekte knappe overwinningen op Evetts (4-3) en Meek (5-2) en bereikte zo zijn tweede finale op de UK Development Tour. Daarin nam het op tegen de regerend MAD-Belt Wereldkampioen, Jarred Cole.

In de finale gingen bijna alle legs met de darts mee. Zo won Brooks zijn eerste 4 legs in 21,15,11 en 17 darts. Cole deed dit in 15,13 en 14 darts. In de achtste leg gooide Brooks drie keer 140’ers en pakte met een 81-finish in 12 darts zijn tweede titel van het jaar, terwijl Cole stond te wacht op 64.

Halve finales
Jarred Cole 5-2 Jacob Gwynne
Bradley Brooks 5-2 Liam Meek

Finale
Bradley Brooks 5-3 Jarred Cole

Order of Merit

Na 8 toernooien leidt Dom Taylor nog altijd, maar de concurrentie komt nog steeds dichterbij. Bradley Brooks komt met zijn tweede titel nu 300 pond achter, erg in de buurt. Ted Evetts stijgt naar de vierde plaats, net achter de Welshmen Liam Meek.

  1. Dom Taylor 5300
  2. Bradley Brooks 5000
  3. Liam Meek 4150
  4. Ted Evetts 3800
  5. Nathan Rafferty 3750
  6. Keelan Kay 2950
  7. Reece Colley 2750
  8. Jarred Cole 2050
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *