Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Evetts en Rafferty starten goed aan nieuw Development Tour seizoen

Afgelopen middag werd er een begin gemaakt aan het nieuwe seizoen van de Development Tour. Op de zaterdag werden de eerste twee toernooien gespeeld, die werden gewonnen door Ted Evetts en Nathan Rafferty. Lees hier meer.

Development Tour 1
Het eerste toernooi van het nieuwe seizoen van de Development Tour begon meteen goed met hoog niveau. Zo haalde de 21-jarige Ted Evetts zijn zesde Development Tour finale en Nathan Rafferty zijn tweede finale op het circuit. Evetts bereikte de finale met overwinningen op Lewis Williams (4-0), Shane McGuirk (4-0), Ross Gilder (4-0), Ciaran Teehan(4-3), Bradley Brooks (4-2), Benjamin Smith (5-1) en Geert Nentjes (5-2). Rafferty bereikte zijn finale ten koste van Tony Procter (4-0), Maikel Verberk (4-1), Josh McCarthy (4-3), Seppe Giebens (4-1), Callum Matthews (4-0), Harry Ward (5-1) en Andrew Davidson (5-4).

De finale werd begonnen door Rafferty, maar zag Evetts in de eerste leg gelijk breaken met een 13-darter. Met de tweede 13-darter op een rij verzilverde Evetts de break voor een 2-0 voorsprong. Rafferty wist in zijn eigen leg 94 niet uit te gooien, hierdoor brak Evetts voor de tweede keer; 3-0. Met een 56-finish hield ‘SuperTed’ zijn eigen leg en kwam daarmee op matchpoint; 4-0. Met een 16-darter pakte Evetts de zege en zijn vijfde Development Tour titel! Evetts noteerde uiteindelijk een gemiddelde van 102,9, Rafferty eindigde op een gemiddelde van 90,8!

Development Tour 2
Het tweede Development Tour begon snel na de finale van het eerste toernooi. Voor Rafferty was het een geweldige dag, want hij bereikte zijn tweede finale van de dag. Dit keer speelde hij tegen Aiden Cope, die toch wel verrassend de finale haalde. De Noord-Ier bereikte de finale met overwinningen Eloise Milburn (4-0), Adam Howard (4-0), William Borland (4-3), Andy Kent (4-1), Bradley Brooks (4-3), Jeffrey de Zwaan (5-0) en Wessel Nijman (5-3). Cope bereikte zijn eerste finale bij de PDC ten koste van Derk Telnekes (4-2), Jacob Cooksey (4-1), Rusty-Jake Rodriguez (4-3), Zak Cross (4-3), Rhys Griffin (4-1), Luke Humphries (5-0) en Keane Barry (5-4).

Rafferty wist net als de eerste finale de bull te winnen. De eerste 5 legs van de finale gingen met de darts mee, waaronder een 111 en 144-finish van Rafferty. Cope miste in zijn eigen leg een 106-finish voor 3-3, met een 14-darter brak Rafferty en kwam daarmee op matchpoint; 4-2. Cope miste in de zevende leg 2 darts om gelijk terug te breaken, met een 52-finish pakte Rafferty de 5-2 overwinning en zijn tweede Development Tour titel in zijn carrière. Rafferty won de partij dankzij een gemiddelde van 95,0, Cope eindigde op een gemiddelde van 85,2 in zijn eerste finale bij de PDC.

Nederlanders
In totaal deden er 24 Nederlanders mee aan de eerste twee Development Tours van het nieuwe seizoen. Tijdens het eerste toernooi was Geert Nentjes de beste Nederlander, hij verloor in de halve finales van Ted Evetts met 5-2. JDC Wereldkampioen Jurjen van der Velde en Urker Henk Snijder wisten tijdens hun debuut meteen de laatste 16 te halen. Bij de laatste 16 verloren beide heren van tourkaarthouders Harry Ward (4-1) en George Killington (4-3). Tijdens het tweede toernooi was Wessel Nijman de beste Nederlander, hij verloor in de halve finales van Nathan Rafferty met 5-3. Jeffrey de Zwaan bereikte de kwartfinales, terwijl de laatste 16 het eindstation was voor Marvin van Velzen en Kevin Doets.

Development Tour Order of Merit
Na twee toernooien leidt Nathan Rafferty de Development Tour Order of Merit. Geert Nentjes is met zijn halve finale en de laatste 32 de beste Nederlander tot nu toe.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *