Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
John Norman Jnr.

Excentrieke Canadees op weg naar WK-debuut

De Canadese WK strijd is nog steeds in volle gang. In Ontario werd vannacht het vijde CDC Canada Series toernooi gespeeld en werd er gestreden om dat gouden ticket naar Alexandra Palace. John Norman Jr. pakte zijn tweede titel en zal met een minimaal resultaat aankomende nacht zijn WK-debuut veilig stellen.

Hoe verging de dag?

Opnieuw stond er een klein groepje top-Canadezen aan de start van het toernooi. De legendarische John Part kon opnieuw niet pieken en verloor in de eerste ronde met een magere 78 gemiddeld. Ook Shawn Brenneman, als zesde geplaatst, verloor bij de laatste 32. De eerste schok van het toernooi bleek in de laatste 16 waar Matt Campbell opvallend verloor van Jacob Taylor met 5-1. Jim Long, deelnemer van het WK in 2019, verloor van de inmiddels geroemde John Norman Jr. Keith Way gooide beter dan ooit en stelde een 104.38 gemiddelde vast binnen 5 legs.

Norman Jr. had opnieuw geen enkele moeite met zijn tegenstanders in de navolgende rondes. Hij kwam via David Cameron (6-2) en Shaun Narain (6-0) in de finale terecht. Ross Snook behaalde met mager spel opvallend de finale. De WK-deelnemer in 2017 won van Jacob Taylor (6-3) en Dave Richardson (6-5). In de finale bleek John Norman Jr. opnieuw te sterk, al liet hij Snook wel tot 5-5 komen. Met een 13-darter verzekerde Norman Jr. zich van de tweede titel in het weekend. Hij zal nu alle zeilen bijzetten om morgen zich van WK-kwalificatie te voorzien.

Gemiddeldes / Finishpercentage
John Norman Jr: 85.41 / 32%
Ross Snook: 76.10 / 36%

Wie kwalificeert zich voor het WK?

De excentrieke John Norman Jr. heeft met het winnen van twee titels erg goede zaken gedaan. De Canadees hoeft alleen de kwartfinales te halen (2 wedstrijden winnen) om zijn debuut op het WK in eigen hand te houden. Lukt dit niet, dan zal Norman Jr. alsnog kwalificeren als Campbell, Taylor of Cameron niet de titel winnen.

Uitslagen

Kwartfinales
Ross Snook 6-3 Jacob Taylor
Dave Richardson 6-2 Keith Way
John Norman Jr. 6-2 David Cameron
Shaun Narain 6-3 Kiley Edmunds

Halve finales
Ross Snook 6-5 Dave Richardson
John Norman Jr. 6-0 Shaun Narain

Finale
John Norman Jr. 6-5 Ross Snook

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *