Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Fabuleuze comeback helpt Clayton langs Price

Jonny Clayton heeft de halve finales op de World Series of Darts Finals bereikt. In een wedstrijd met vele verhalen voltooide hij een prachtige comeback en versloeg hij landgenoot Gerwyn Price: 10-9.

Langzamerhand begint het een klassieker te worden: Gerwyn Price vs Jonny Clayton. De twee landgenoten zorgen vaak voor mooie duels, met de finale van de World Grand Prix als laatste clash. Vandaag troffen ze elkaar weer en dat beloofde veel. Price wilde maar wat graag wraak nemen en liet dat ook zien met een goede start. Een 14-darter werd opgevolgd door een 15-darter. Clayton haakte aan met ook een 15-darter, maar door legs in 12 en 14 pijlen was ‘The Iceman’ de bovenliggende partij: 4-1.

Price behoudt voorsprong

Clayton had de pauze hard nodig. Hij moest zich herpakken, maar het was Price die de eerste leg na de onderbreking won. Clayton deed wel wat terug, maar twee legs later (en weer twee legs gewonnen door Price) stond het al 7-2. Het leek zo een gemakkelijke overwinning te worden voor de nummer één van de wereld. Niets was minder waar. De 15-darter die Clayton gooide leek een normale leg, maar zou het begin van de comeback zijn.

Ongelofelijke comeback Clayton

Voor de comeback die Clayton inzette had hij wel wat hulp van Price nodig. ‘The Ferret’ kon namelijk een break plaatsen in 18-pijlen, nadat Price twee pijlen op de dubbels miste. Toch was ook hier nog niks aan de hand voor Price, die met een 14-darter gewoon 8-4 maakte. Hierna ging voor hem alles mis. Clayton won vier legs op rij in 14, 11, 12 en 15 pijlen. Uit het niets was het 8-8. Met een 15-darter kwam Clayton zelfs op voorsprong, de comeback was compleet. Hij moest het nog wel afmaken, nadat Price er met een 17-darter alsnog een beslissende leg uitsleepte. Hij maakte het af, in stijl: een 122-finish op de bull was het ultieme sluitstuk van deze prachtige wedstrijd.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 95.52 / 58.82%
Gerwyn Price: 97.7 / 45%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *