Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jeremy Fagg

Fagg en Weening openen dartseizoen in Australië met titels

Jeremy Fagg en Brandon Weening hebben in Australië de eerste titels van 2023 gepakt. Fagg wist daarna ook nog een 9-darter te noteren.

Op 8 maart 2020 vond het laatste toernooi van de DPA Tour plaats: na corona werd het Australische circuit alleen nog maar gespeeld per regio. Nu, bijna drie jaar later, kwam het er dan eindelijk weer van. De hervatting werd meteen ingeluid met een knal: Jeremy Fagg wist tijdens het tweede toernooi van de dag een 9-darter te noteren. Voor de Australiër was het sowieso al een geslaagde dag, want hij wist het eerste toernooi op zijn naam te schrijven. Met meerdere gemiddeldes van boven de 90 wist hij de halve finale te halen, waarna Mal Cuming (5-3) en Gordon Mathers (5-2), twee van zijn grootste concurrenten dit jaar, ook verslagen werden. Hij pakte zo zijn 4e titel bij de DPA: zijn laatste stamde uit 2015.

Brandon Weening kwam tijdens het tweede toernooi van de dag bovendrijven. De jongeling, die vorig jaar de laatst 16 haalde op het Jeugd WK, verloor in zijn eerste vijf wedstrijden maar zes legs. In de finale rekende hij af met Bill Aitken (5-3), waardoor hij na de eerste twee toernooien de leiding heeft in het klassement. De nummer één na twintig toernooien mag zich opmaken voor deelname aan het PDC WK.

Uitslagen

DPA Tour 1
Kwartfinales
Gordon Mathers 5-3 Mick Lacey
Peter Willmott 5-4 Bill Aitken
Jeremy Fagg 5-2 Brandon Weening
Mal Cuming 5-3 Mitchell Clegg

Halve Finales
Gordon Mathers 5-1 Peter Willmott
Jeremy Fagg 5-3 Mal Cuming

Finale
Jeremy Fagg 5-2 Gordon Mathers

DPA Tour 2
Kwartfinales
Mitchell Clegg 5-2 Darren Penhall
Brandon Weening 5-1 Dave Marland
Bill Aitken 5-4 Gordon Mathers
Rhys Mathewson 5-4 Mal Cuming

Halve Finales
Brandon Weening 5-2 Mitchell Clegg
Bill Aitken 5-1 Rhys Mathewson

Finale
Brandon Weening 5-3 Bill Aitken

Image courtesy of FOTO: DPA Australia
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *