Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Fallon Sherrock

Fallon Sherrock en Lisa Ashton verzekeren WK-deelname

Dit weekend worden de laatste toernooien gespeeld van de Women Series in Milton Keynes. Twee tickets voor het PDC WK en een ticket voor Grand Slam kwalificatie staat op het spel. Onder andere Fallon Sherrock, Lisa Ashton en Mikuri Suzuki strijden voor de titels.

Women Series 7

Ruim 60 vrouwen stonden aan de start van het tweede weekend van de Women Series. Julia Heimensen, vriendin van Mike de Decker, was de enige dame uit Nederland die het aandurfde om naar Engeland te reizen. Mikuri Suzuki en Yuki Sakaguchi reisden vanuit Japan naar de toernooienreeks.

Bij de laatste 16 vielen de eerste prominente dames af. Anastasia Dobrymoslova moest haar meerdere erkennen aan Suzuki, terwijl Deta Hedman verloor van een sterk spelende Denise Cassidy uit Noord-Ierland. Opvallend genoeg verloor Lisa Ashton al in de kwartfinales van Lorraine Winstanley, hoewel ze een wedstrijd eerder nog een 90+ gemiddelde wist te gooien. Suzuki en Sherrock behaalde de finale zonder grote moeite en met goed spel (80 gemiddeld), maar in de finale liet Fallon Sherrock haar enorme scoringskracht zien. De Engelse won met 5-0 met een gemiddelde van 102.95.

Uitslagen
Kwartfinales
Mikuru Suzuki 4-0 Denise Cassidy
Lorraine Winstanley 4-1 Lisa Ashton
Corrine Hammond 4-2 Katie Sheldon
Fallon Sherrock 4-1 Trina Guliver

Halve finales
Mikuri Suzuki 5-3 Lorraine Winstanley
Fallon Sherrock 5-2 Corrine Hammond

Finale
Fallon Sherrock 5-0 Mikuri Suzuki

Women Series 8

Na het einde van Women Series 7 werd er snel gestart met het achtste toernooi. Dit keer vielen er toch meteen wel wat verrassingen in de beginfase van het toernooi. Zo verloor Anastasia Dobromyslova meteen in haar eerste wedstrijd van Lorraine Hyde en was Deta Hedman te sterk voor Rhian O’Sullivan. De rest van de topfavorieten wisten allemaal de kwartfinales te bereiken. Daarin versloeg Lisa Ashton in een beslissende leg Mikuru Suzuki en was Joanne Locke met duidelijke cijfers te sterk voor Hedman; 4-1. Sherrock en Ashton had vervolgens weinig moeite met hun tegenstanders in de halve finales, beide wonnen ze met 5-0 en stonden zo voor de vierde keer tegen elkaar in de finale.

In de finale gingen de eerste 6 legs met de darts mee, waarin Sherrock toch de betere was van de twee. In de vierde leg miste ze 6 pijlen op de dubbel voor de break. Ashton hield hierdoor via dubbel 6 toch nog haar eigen leg. In de zevende leg miste Sherrock opnieuwe meerdere pijlen op de dubbel, waarna ‘The Lancashire Rose’ wel brak. Via dubbel 10 kwam Ashton 4-3 voor. Een leg later maakte ze het koelbloedig af, met een 13-darter won ze haar vierde titel van de Women Series.

Uitslagen
Kwartfinales
Tracy North 4-3 Denise Cassidy
Fallon Sherrock 4-2 Corrine Hammond
Lisa Ashton 4-3 Mikuri Suzuki
Joanne Locke 4-1 Deta Hedman

Halve finales
Fallon Sherrock 5-0 Tracy North
Lisa Ashton 5-0 Joanne Locke

Finale
Lisa Ashton 5-3 Fallon Sherrock

Women Series 9

Rond 18:00 uur Nederlandse tijd begon het laatste toernooi van de dag. Net als in de eerste twee toernooien van de dag wist de Nederlandse Julia Heimensen haar eerste partij van het toernooi niet te winnen, Donna-Maria Rainsley versloeg haar met 4-0. Verrassend genoeg stormde zij daarna door naar de kwartfinales. Ook Corrine Hammond, Lorraine Hyde en Roz Bulmer konden na hun eerste wedstrijd terugkeren naar hun hotelkamer. Mikuru Suzuki kon geen tweede finale halen, in de laatste 16 was Deta Hedman in een beslissende leg haar net te slim af. Andere spelers die de kwartfinales bereikten waren Sherrock, Dobromyslova, Gulliver, Ashton en Katie Sheldon. De talentvolle Sheldon wist bij de laatste 16 haar Target-teamgenoot Lorraine Winstanley met 4-2 uit te schakelen. Uiteindelijk stonden aan het einde van de dag de twee topfavorieten weer gewoon in de finale.

Lisa Ashton begon dit keer de finale, maar leverde meteen haar eigen leg in, Fallon Sherrock gooide een 86-finish uit voor de break. Een leg later maakte Ashton die break meteen weer ongedaan, dankzij een 64-finish. Zij wist de break wel te verzilveren en kwam met een 16-darter op een 2-1 voorsprong. Sherrock hield vervolgens ook haar eigen leg en zo stond het 2-2 na vier gespeelde legs. In de vijfde leg plaatste Sherrock haar tweede break door een 66-finish in 14 darts uit te gooien. Een leg later verzilverde ze die break in 13 darts en kwam zo op matchpoint; 4-2. Ashton kon het hoge niveau van haar landgenoot niet aan, waardoor Sherrock haar vijfde titel van het jaar pakte in 14 darts.

Uitslagen
Kwartfinales
Fallon Sherrock 4-0 Donna-Maria Rainsley
Deta Hedman 4-3 Anastasia Dobromyslova
Katie Sheldon 4-3 Denise Casidy
Lisa Ashton 4-0 Trina Gulliver

Halve finales
Fallon Sherrock 5-2 Deta Hedman
Lisa Ashton 5-0 Katie Sheldon

Finale
Fallon Sherrock 5-2 Lisa Ashton

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *