Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Fallon Sherrock schrijft (opnieuw) geschiedenis door punt op Premier League

Ze schreef geschiedenis door als eerste vrouw van een man te winnen op het wereldkampioenschap darts. Vanavond is ze de eerste vrouwelijke Premier League deelnemer, maar ook de eerste deelnemer zonder PDC Tourkaart. Zal ze haar niveau opnieuw halen?

Makkelijk zal Sherrock het zeker niet hebben. Ze moet het namelijk opnemen tegenover gedeeld nummer 1 van de Premier League ranking, Glen Durrant.

Al in zijn tweede beurt liet Durrant zijn waarde zien door de eerste 180’er van de wedstrijd te gooien. Sherrock kon niet bijblijven in de eerste leg, dus had Durrant alle tijd om de eerste leg te winnen via dubbel 16 (1-0). Een goede tweede leg van Sherrock werd een feit nadat ze na 12 pijlen al op tops wist te komen. Hier had ze maar 2 pijlen voor nodig en wist dus haar eerste leg op het scorebord te zetten (1-1).

Ondanks een goede wegzetbeurt en dus druk van Sherrock, raakte Durrant de dubbel 8 en kwam opnieuw op voorsprong (2-1). Maar Sherrock geeft niet snel op. In haar eigen leg scoorde ze goed en wist ze de finish geweldig op dubbel 8 te zetten. Het werd nog even spannend, maar met de laatste pijl werd de dubbel geraakt (2-2). Na een 15-darter van Durrant (3-2) kreeg de Engelse moeilijkheden haar eigen leg te behouden. Na het niet uitgooien van 129 door Sherrock, kreeg Durrant kansen om te breaken maar dit lukte niet. Wat volgde was een heen-en-weer-spel van missers, maar uiteindelijk wist Fallon Sherrock dan toch de beslissende dubbel te pakken en dus opnieuw gelijk te maken (3-3).

Een geweldige leg van Sherrock zorgde voor de eerste break in de wedstrijd. Niet Durrant, maar Sherrock wist te breaken via dubbel 18 (3-4). Durrant leek terug te breaken maar miste 3 pijlen op rij. Sherrock daarentegen wist 60 uit te gooien met maar 2 pijlen. ‘The Queen of the Palace’ had de wedstrijd in handen (3-5). Nadat Durrant zijn eigen leg pakte (4-5), kreeg ‘Duzza’ ook kansen om de navolgende leg te breaken. Helaas voor Durrant was de Engelsman niet onderkoeld genoeg. Sherrock verhoogde de druk door een goede wegzetbeurt waardoor Durrant opnieuw 3 pijlen miste, terwijl Sherrock dubbel 18 wist te reaken (4-6).

Hierdoor schreef Sherrock opnieuw geschiedenis door als eerste vrouw een punt te pakken op de Premier League. Durrant moest alle zijlen bijzetten om een leg te breaken. Hij begon in ieder geval goed door zijn eigen leg te winnen (5-6). In de leg van een goed scorende Sherrock wist Durrant alsnog weg te komen. Hij kreeg 1 pijl op dubbel 16, maar raakte hem waardoor een punt verzekerd werd.

Fallon Sherrock: 87.4/50%
Glen Durrant: 92.6/23%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Fallon Sherrock schrijft (opnieuw) geschiedenis door punt op Premier League