Fallon Sherrock verslaat Ashton en pakt laatste WK ticket

Afgelopen avond werd de laatste WK Qualifier afgewerkt in Wigan. De dames uit Ierland en de UK mochten het proberen. In totaal kwamen er 35 spelers op af, waarvan Natalie Gilbert Fallon Sherrock de finale bereikten.

Route naar de finale
De redelijk onbekende Natalie Gilbert begon het kwalificatietoernooi met een 6-0 overwinning op Natasha Richards. Vervolgens werd er tweemaal achter elkaar gewonnen met 6-2 van Alexandra Howard en Mandy Smith voor een plaats in de halve finale. Hier kwam ze Denise Cassidy die eerder Laura Turner en Kirsty Hutchinson versloeg. In de finale behaalde ze haar niveau niet en won Gilbert met 6-0 voor een plaats in de finale.

Fallon Sherrock begon haar toernooi met een 6-0 overwinning op Kirsty Chubb. In de tweede ronde versloeg ze in een kraker teamgenoot Lorraine Winstanley met 6-3. In de kwartfinales noteerde de 25-jarige Engelse een gemiddelde van 99,1 om met 6-0 te winnen van Lisa Brosman. In de halve finale kwam ze torenhoge favoriet Lisa Ashton tegen. Sherrock begon fenomenaal aan de wedstrijd door de eerste 4 legs van de partij te pakken. Ashton kwam sterk terug tot 5-4, miste een aantal darts voor 5-5. Uiteindelijke pakte Sherrock de 6-4 overwinning en een plaats in de finale.

Finale
Natalie Gilbert mocht de eerste leg beginnen, maar miste gelijk een aantal dubbels. Hierdoor brak Sherrock, maar wist de break niet te verzilveren. Gilbert brak met een ijzersterke leg terug voor 1-1. Gilbert ging goed verder in haar eigen leg, maar toch wist Sherrock wederom te break. Sherrock verzilverde vervolgens de break en kwam zo 3-1 voor. Gilbert gooide in de vijfde leg een puddingleg waardoor Sherrock de derde break plaats en op een 4-1 voorsprong kwam. Gilbert bleef vechten en kwam terug tot 4-2. Met een 16-darter verzilverde Gilbert de break en zo stond het 4-3 na 7 gespeelde legs. Sherrock hield vervolgens haar eigen leg en kwam daarmee op matchpoint. Met een 19-darter pakte Sherrock haar eerste PDC WK ticket!

Uitslagen
Kwartfinales
Natalie Gilbert 6-2 Mandy Smith
Denise Cassidy 6-4 Sarah Robertson
Fallon Sherrock 6-0 Lisa Brosman
Lisa Ashton 6-1 Rachel Brooks

Halve finales
Natalie Giblert 6-0 Denise Cassidy
Fallon Sherrock 6-4 Lisa Ashton

Finale
Fallon Sherrock 6-3 Natalie Gilbert

Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Fallon Sherrock verslaat Ashton en pakt laatste WK ticket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *