Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Fantastische van Duijvenbode naar laatste 16

De middagsessie stond in het teken van de Nederlanders. Dirk van Duijvenbode speelde zijn laatste 32 wedstrijd tegen de Engelsman Adam Hunt. Lees hier alles over de partij.

De verwachtingen waren hoog gespannen vooraf, kon ‘The Aubergenius’ opnieuw winnen en zo doorstoten naar de laatste 16? Adam Hunt liet dit niet zomaar gebeuren en opende met een geweldige 145-finish. Dirk van Duijvenbode antwoordde met een prachtige 170-finish, de tweede van het toernooi. Na twee breaks over en weer mocht de Westlander de beslissende leg beginnen. Van Duijvenbode gooide 82 uit en mocht met een 1-0 voorsprong de pauze in.

In set 2 hield Hunt opnieuw goed stand tegen de Nederlander. Van Duijvenbode brak Hunt wel snel en kwam op een 2-1 voorsprong. Hunt stond klaar om de break ongedaan te maken op 25, maar van Duijvenbode gooide een prachtige 120-finish uit voor een 2-0 voorsprong in sets.

Hunt wist wat hem te doen stond hij moest set 3 pakken om de wedstrijd nog spannend te houden. Het niveau schoot omhoog in deze set. Hunt kwam 2-0 voor in deze set, maar de Nederlander kwam terug tot 2-2. Opnieuw stond Hunt te wachten op een tweedarts finish: 52. Opnieuw gooide van Duijvenbode een 100+ finish uit voor de set: 114. Een 3-0 voorsprong was een feit.

In de beslissende set leek het verzet van de Engelsman gebroken, die zijn hoogste tv gemiddelde noteerde. Van Duijvenbode kwam snel 2-0 voor en mistte in eerste instantie nog twee matchdarts op dubbel 16. Een leg later was het wel raak op tops. Van Duijvenbode bezig aan een uitstekend seizoen is de tweede Nederlander die zich plaatst voor de laatste 16.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 104,09 / 52,17%
Adam Hunt: 97,39 / 40%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *