Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Daryl Gurney vs Michael van Gerwen

Fantastische Van Gerwen langs Gurney in Leverkusen

Afgelopen zaterdagavond werden er laatste tweede ronde partijen van de European Darts Open afgewerkt in Leverkusen. In de derde partij was Michael van Gerwen met een gemiddelde van 110+ te sterk voor Daryl Gurney. Lees hier meer.

Daryl Gurney mocht de partij beginnen, maar kwam in de eerste leg meteen in de problemen. Echter miste Michael van Gerwen twee pijlen op dubbel 18, waardoor Gurney met een 76-finish toch zijn eigen leg hield. Een leg later was het Gurney die zijn kans wel meteen pakte voor de break, met een 17-darter kwam de Noord-Ier op een 2-0 voorsprong. De break was van korte duur, want met een 14-darter brak Van Gerwen een leg later meteen terug. Met een 104-finish verzilverde de Nederlander de break ook en bracht daarmee de stand op 2-2.

Vervolgens gingen er twee legs met de darts mee voor een 3-3 tussenstand. In de zevende leg plaatste Van Gerwen dan toch de break. Dit deed de Nederlander met 8 perfecte darts, waarbij de dubbel 12 op een haar werd gemist voor een 9-darter. Uiteindelijk brak hij Gurney met een 10-darter. Een 68-finish zorgde er dat de break ook werd verzilverd en dat ‘Mighty Mike’ op matchpoint kwam. Een leg later maakte Van Gerwen het meteen af, met een 12-darter wint hij met 6-3 en bereikt hij de finaledag in Leverkusen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 113,79 / 54,5%
Daryl Gurney: 95,04 / 60%

Image courtesy of FOTO: Nándor Vörös (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *