Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Michael Smith - World Cup of Darts 2024

Favoriet Engeland blijft winnen: één zege verwijderd van titel

Engeland blijft kans hebben om voor het eerst sinds 2016 weer de World Cup of Darts te winnen. Luke Humphries en Michael Smith rekenden redelijk eenvoudig af met Schotland: 8-4.

Na het wegvallen van Gerwyn Price, en daarmee het verdwijnen van het sterkste team uit Wales, was Engeland dé grote favoriet op deze World Cup of Darts. Luke Humphries en Michael Smith moesten nog even warmdraaien tegen Frankrijk, maar lieten tegen Noord-Ierland in de kwartfinale al meer zien. Tegen Schotland wachtte de volgende uitdaging, al moest Peter Wright dan wel beter gaan spelen. Dit lukte, maar in de score viel dit niet te zien. Nadat beide landen hun eerste leg hielden, sloeg Engeland met een 12-darter als eerste een gat. Schotland reageerde direct met ook een 12-darter, maar konden niet voorkomen dat ze in de onderbreking met 5-2 achter stonden. Een wilde pijl op tops van Anderson werd keihard afgestraft door Smith.

Met een 11-darter herstelde het Schotse team zich op sterke wijze, maar ze bleven daarna achter de feiten aanlopen. De Engelsen hielden twee keer op rij hun eigen leg, waaronder één in 12 pijlen. Het verzet werd zo snel gebroken: één slechte leg werd de Schotten meteen fataal. Dubbel vijf werd de vriend van Michael Smith, die zo zijn land naar de finale gooide. Voor de eerste keer sinds 2020 mag Engeland gaan strijden om de titel.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Engeland: 96.39 / 57.1%
Schotland: 94.07 / 33.3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *