Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Jacques

Favorieten allemaal door, Jacques verrast opnieuw

Zaterdagmiddag stond de laatste 32 gepland voor de UK Open. Lees alles terug over de wedstrijden zonder Nederlanders. Welke spelers zien we terug in de ballenbak voor de laatste 16?

Hoofdpodium

Op het hoofdpodium begonnen Rob Cross en James Wade aan de laatste 32. Cross begon als beste aan de partij door al snel een 2-0 voorsprong te pakken. Toch was Wade de betere speler van de wedstrijd. Met finishes van 124,81,121 en 104 kwam ‘The Machine’ 6-3 voor. Vervolgens gingen alle overige legs met de darts mee, wat resulteerde in een 10-7 overwinning voor James Wade.

In de tweede partij op het hoofdpodium had de wereldkampioen Gerwyn Price geen problemen met Ricky Evans. Evans begon wel sterk aan de partij door de eerste twee van de drie legs te pakken. Vanaf dat moment was het alleen maar ‘The Iceman’ die aan het schitteren was. Van de laatste 10 legs wist hij er 9 te winnen voor een eenvoudige 10-3 overwinning.

In de derde partij op het hoofdpodium troffen Michael Smith en Jose de Sousa elkaar. Smith begon erg zwak aan de partij, waardoor hij al snel op een 6-1 achterstand kwam. Toch wist Smith met drie knappe legs terug te komen naar 6-4. Die voorsprong behield De Sousa tot 9-7. Met een 12-darter brak ‘Bully Boy’ terug en maakte er met een 65-finish 9-9 van. De beslissende leg werd begonnen door de Portugees en deed dat met 180 en 140. Dit achterstand wist Smith niet meer goed te maken. ‘The Special One’ bereikt voor het eerst in zijn carrière de laatste 16!

Tweede podium

Op het tweede podium begonnen Simon Whitlock en Darius Labanauskas aan hun partij. Whitlock begon goed door een 3-1 voorsprong te nemen, maar zag die al snel weer verdwijnen. Darius Labanauskas won drie legs op een rij voor een 4-3 voorsprong. Na een 5-5 tussenstand in de pauze was het ‘The Wizard’ die beter begon te gooien, hij won de eerste drie legs voor een 8-5 voorsprong. Dat bleek toch niet helemaal cruciaal te zijn. Bij een stand van 9-7 miste Whitlock 5 matchdarts, waardoor de Litouwer met een 56-finish terugbrak. Labanauskas hield met een 92-finish ook zijn eigen leg en zo moest er een beslissende leg komen. In de negentiende leg produceerde Whitlock scores van 140-180-140 en gooide 41 in twee pijlen uit voor alsnog de overwinning.

In de tweede partij namen Daryl Gurney en Gabriel Clemens het tegen elkaar op. Dit werd een gelijkopgaande partij. Leg 9 werd cruciaal in de wedstrijd, met een 14-darter brak Clemens Gurney en verzilverde de break met een 12-darter om met een 6-4 te pauzeren. Na de pauze kreeg Gurney weinig kansen meer om te breaken, waardoor Clemens in leg 16 via dubbel 6 op matchpoint kwam. Een leg later speelde de Duitser het zorgvuldig uit met een 64-finish voor een 10-7 overwinning.

In de derde partij op het tweede podium namen twee talentvolle spelers het tegen elkaar op, Chris Dobey tegen John Brown. Een spannende wedstrijd werd het niet. Brown won de eerste leg in 17 darts, maar Dobey won vervolgens 10 legs op een rij voor een 10-1 zege.

Baan 3

De eerste wedstrijd op baan 3 ging tussen Luke Humphries en Ryan Searle. De wedstrijd ging gelijk op en zo stand het 5-5 in de eerste pauze. In de eerste leg na de pauze miste Searle twee pijlen om te breaken, waardoor Humphries met een 93-finish toch zijn eigen leg hield. Met een 76-finish hield ook Searle zijn eigen leg, voordat hij in leg 13 wel brak. De Engelsman miste dubbel 12 voor een 9-darter, maar brak uiteindelijk in 10 darts naar 7-6. Dat was ook de laatste leg die ‘Heavy Metal’ won. Humphries won de laatste vier legs in 15,16,11 en 15 darts.

In de laatste partij op baan 3 namen Brendan Dolan en Luke Woodhouse het op tegen elkaar. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Het stond 5-5 in de pauze. Daarna ging de wedstrijd toch naar de kant van Dolan. Van de 6 legs na de pauze wist Dolan er 5 te winnen voor een 10-6 overwinning. Dit deed de Noord-Ier met twee 13-darters, een 15-darter, een 17-darter en een 18-darter.

Baan 4

Op baan 4 was de eerste wedstrijd tussen Max Hopp en Peter Jacques. Hopp begon fantastisch aan de wedstrijd door de eerste 5 legs te pakken. Jacques wist daarna de triples toch beter te vinden. Hij ging de pauze in met een 6-4 achterstand. De Engelsman kwam ook goed uit de pauze, hij won de eerste drie legs voor een 7-6 voorsprong met finishes van 120 en 121. Uiteindelijk was het toch Hopp die als eerste op matchpoint kwam, hij kwam 9-7 voor. In leg 17 kreeg Hopp zijn eerste matchdart, maar die werd gemist. Jacques profiteerde en hield in 18 darts zijn eigen leg. Een leg later brak hij ook terug waardoor het 9-9 werd. In een spannende beslissende leg was het toch Jacques die de comeback compleet maakte, met een 17-darter zien we hem terug in de laatste 16.

In de tweede wedstrijd op baan 4 namen Scott Waites en Devon Petersen het tegen elkaar op. De wedstrijd leek gelijk op te gaan totdat er bij 6-4 voor Devon Petersen een pauze was. Dat bleek Waites niet te helpen. Hij kreeg twee kleine kansen om in de wedstrijd te blijven, maar miste. Petersen speelde de wedstrijd zakelijk uit en met een 10-5 overwinning zien we hem terug in bij de laatste 16.

In de derde partij op baan 3 nam een Pool het op tegen een Let, Krzysztof Ratajski tegen Madars Razma. Ook deze wedstrijd ging erg gelijk op, er was nooit een verschil van drie legs. Met een 148-finish in leg 12 kwam Razma 7-5 voor. Die voorsprong werd toch weggewerkt door Ratajski. In leg 16 miste Razma drie darts op de dubbel om 9-7 voor te komen, Ratajski greep de kans en brak terug naar 8-8. Een leg later kreeg Razma opnieuw de kans op dubbel 18 om op matchpoint te komen, maar miste opnieuw. Ratajski hield via dubbel 16 zijn eigen leg en sloot de wedstrijd met een 89-finish in 11 darts af voor een 10-8 overwinning.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *