Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Fallon Sherrock - Women's World Matchplay 2023

Feest voor Sherrock: Blijft ongeslagen en pakt WK-ticket

Fallon Sherrock heeft zaterdag beide toernooien op de Women’s Series op haar naam geschreven. In beide finales verloor ze geen enkele leg. Lees hier meer.

Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki hebben zich zaterdagmiddag weten te verzekeren voor hun deelname aan het PDC WK. Voor Sherrock wordt het haar vierde deelname, terwijl Suzuki voor de tweede keer zal meedoen. Rhian O’Sullivan was de enige speler die hier nog verandering in kon brengen, maar door uitschakelingen bij de laatste 16 en in de eerste ronde werd dit uitgesloten. Lisa Ashton had zich afgemeld, vanwege een operatie aan haar elleboog.

Fallon Sherrock won beide toernooien afgelopen zaterdagmiddag in Wigan. In het eerste toeernooi kreeg de Engelse weinige tegenstand. Aleen Lorraine Hyde lukte het om meer dan twee legs af te pakken. In de halve finales en finale gunde ze Kirsi Viinikainen en Vicky Pruim geen leg. Voor Pruim was het haar eerste finale op de Women’s Series. In de kwartfinales boekte ze nog een knappe overwinning op Beau Greaves.

In het tweede toernooi trof ze bij de laatste 16 haar concurrente voor het laatste Grand Slam-ticket, Mikuru Suzuki. Suzuki kreeg twee matchdarts om met 4-3 te winnen, maar miste. Sherrock gooide 63 uit om de kwartfinales te bereiken. In de kwartfinales had ze weinig problemen met Kirsty Hutchinson; 5-2. In de halve finales trof ze Beau Greaves. Sherrock kwam 4-1 voor, maar zag Greaves helemaal terugkomen tot 4-4. Toch was ‘The Queen of the Palace’ de sterkste en stond ze wederom in de finale. In de finale trof ze de Ierse Aoife MCormack. Opnieuw werd het geen spannende finale, met een 5-0 zege bleef Sherrock ongeslagen in Wigan.

De beste Nederlander van de dag was Aileen de Graaf, ze bereikte in het eerste toernooi de laatste 16 waarin Beau Greaves met 4-2 te sterk bleek. Nathalie van Marm en Sabrina Jongenotter verloren in hetzelfde toernooi bij de laatste 32. In totaal snuivelden er zeven Nederlanders bij de laatste 32 van het tweede toernooi van de dag.

Uitslagen

Women’s Series 21
Halve finales
Fallon Sherrock 5-0 Kirsi Viinikainen
Vicky Pruim 5-1 Laura Turner

Finale
Fallon Sherrock 5-0 Vicky Pruim

Women’s Series 22
Halve finales
Fallon Sherrock 5-4 Beau Greaves
Aoife McCormack 5-4 Anastasia Dobromyslova

Finale
Fallon Sherrock 5-0 Aoife McCormack

Stand Women’s Series

De WK Qualifiers via de Women’s Series ranking zijn bekend. Sherrock heeft met haar twee titels Suzuki ingehaald op de ranking, wat betekent dat ze virtueel op de Grand Slam of Darts staat. Met nog twee toernooien te gaan heeft ze nu een voorsprong van 1500 pond op de Japanse.

  1. Beau Greaves 28600
  2. Fallon Sherrock 15100
  3. Mikuru Suzuki 13600
  4. Lisa Ashton 8950
  5. Rhian O’Sullivan 8000
  6. Robyn Byrne 6400
  7. Aileen de Graaf 5200
  8. Noa-Lynn van Leuven 4900
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *