Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Luke Humphries - World Grand Prix 2023

Fenomenale Humphries in spektakelstuk te sterk voor Anderson

Luke Humphries toont dit jaar dat hij bij de beste darters ter aarde hoort. De Engelsman stoot na een zege op Gary Anderson door naar de halve finales op de Grand Slam of Darts.

Op voorhand beloofde het al smullen te worden: Luke Humphries tegen Gary Anderson in de kwartfinale van de Grand Slam. Beide mannen laten dit jaar hun vorm zien, en in een onderling treffen kon dit wel eens tot vuurwerk leiden. Dit bleek ook meteen het geval: na vijf legs kwam Anderson uit op 109 gemiddeld, Humphries op 104. Slechts één van deze legs ging naar de Engelsman: met een 170-finish deed hij dat fraai.

Anderson de sterkste in beginfase

Met een 12-darter schoot Anderson ook weer sterk uit de startblokken na de pauze, maar Humphries knokte zich steeds beter in de wedstrijd. Met een 114-finish wist hij zijn eigen leg te houden, al moest hij daarna toezien hoe Anderson 128 uitgooide. De achterstand van ‘Cool Hand Luke’ werd verkleind tot 6-4, waarna Anderson met een 150-finish voor nog maar weer wat spektakel zorgde. De Schot kwam zelfs op 8-4, maar moest hierna toezien hoe Humphries het initiatief greep.

Humphries slaat op juiste moment toe

Met legs in 12, 12, 15 (met 120-finish) en 15 kwam de nummer vier van de wereld op gelijke hoogte, waarna Anderson met een sterke 75-finish de opmaat even stopte. Het had weinig effect: met legs in 13, 16 en 15 pijlen bleef Humphries legs winnen. Doordat Anderson daarna ook nog de dubbels ging missen leek de partij helemaal gekanteld in het voordeel van de Engelsman. Niets was minder waar: mede door zowel 132 als 131 uit te gooien sloeg ‘The Flying Scotsman’ keihard terug. Met een stand van 13-13 kwam ook hier een spannende slotfase. Nadat beide mannen hun eigen leg hielden was het Humphries die de beslissende tik uitdeelde. Met een 12-darter greep hij de break, waardoor hij in zijn eigen leg voor de zege mocht gaan gooien. Een 17-darter was hierin genoeg: de winnaar van de World Grand Prix gaat na deze 16-14 zege een gooi doen naar de eindoverwinning op de Grand Slam of Darts.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Luke Humphries: 103.56 / 59.3%
Gary Anderson: 99.61 / 46.7%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *