Fenomenale Joe Cullen pakt eerste Euro Tour titel in Mannheim

Joe Cullen heeft na een geweldige finale de titel gepakt op European Darts Matchplay. De Engelsman versloeg Michael van Gerwen in een hoogstaande wedstrijd.

Al jaren kwam hij dichtbij, maar nu was het toch eindelijk zo ver: Joe Cullen in een finale op de Euro Tour. ‘The Rockstar’ kreeg daarin met Michael van Gerwen, die al ontelbare finales haalde, geen makkelijke tegenstander. De Engelsman begon echter met een 180 aan de wedstrijd, en liet hiermee zijn intenties zien. Met een 15-darter pakte hij de eerste leg. MVG deed precies hetzelfde in zijn leg, waarna Cullen de trend van 15-darters doorzette. Het wist de leg later zelfs met een pijl minder te winnen, waardoor hij de eerste break pakte. Van Gerwen leek te versnellen, maar door twee gemiste dubbels pakte Cullen de leg en de 4-1 voorsprong. MVG had echt snel een leg nodig, en in 18 pijlen deed hij dit. Toch kreeg hij daarna weer een klap tegen. Een geweldige 170-finish voor een 12-darter leverde Cullen een 5-2 voorsprong op.

Een 15-darter moest het begin van de comeback inleiden. Een 17-darter leverde hem daarna meteen een break op, waardoor de stand terug werd gebracht naar 5-4. Met een 14-darter kwam de stand weer precies gelijk. Cullen herstelde zich met een 13-darter. De Engelsman kon daarna een break pakken, nadat MVG twee pijlen op de dubbels miste. Met nog één leg verwijderd van de winst mocht hij voor de wedstrijd gaan gooien. Hij rook de titel, en met een 14-darter pakte hij hem ook. Zijn derde PDC-titel was een feit, en zijn eerste Euro Tour titel.

Michael van Gerwen: 100.18 / 29.41%
Joe Cullen: 101.3 / 47.06%

Deel met:


Plaats een reactie