Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld - Belgian Darts Open 2024

Fenomenale Menzies laat Van Barneveld kansloos

Cameron Menzies heeft op hardhandige wijze afgerekend met Raymond van Barneveld in Rosmalen. De Schot gooide lange tijd boven de 110 gemiddeld, waarna hij uiteindelijk met 6-1 won.

Het blijft een geweldig moment: Raymond van Barneveld die zijn walk-on mag doen voor eigen publiek. Ook Rosmalen scandeerde luidkeels zijn naam, terwijl tegenstander Cameron Menzies onverdiend keihard werd uitgefloten. De Schot verontschuldigde zich voor het begin van de wedstrijd al aan het publiek, en zou daarna keihard wraak nemen. Met een 15-darter begon hij nog rustig, maar met legs in 14, 15 en 12 denderde hij naar een 4-0 voorsprong. Finishes van 147 en 100 werden weggepoetst alsof het niets was.

‘Cammie’ wist niet van ophouden. Met nóg een 12-darter, dit keer met een 129-finish, koerste hij af op een whitewash. Met een gemiddelde van ruim 110 liet hij Van Barneveld ver achter zich. Een 6-0 nederlaag werd ‘Barney’ echter gespaard: nadat Menzies drie pijlen voor de wedstrijd miste, gooide de vijfvoudig wereldkampioen 80 uit. Meer dan dat was hem niet gegund, want Menzies maakte keihard een einde aan de droom van het publiek. Voor de Schot zal het zelf wel als droom hebben gevoeld.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Raymond van Barneveld: 94.81 / 33,3%
Cameron Menzies: 103.87 / 37,5%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *