Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Asian Championship 2022

Filipijnen blijven verrassen: Reynaldo Rivera wint op Asian Tour

Het Asian Tour-weekend in de Filipijnen is afgesloten met een derde verrassende winnaar. Reynaldo Rivera piekte in de finale tegen Lourence Ilagan met een gemiddelde van boven de 110.

Een weekend vol verrassingen in de Filipijnen kwam op zondag ten einde. Voor Man Lok Leung en Lee Lok Yin, toch vol verwachtingen naar het oosten afgereisd, pakten deze verrassingen niet in hun voordeel uit. Na een tegenvallende eerste dag werden beide mannen op zondag ook al bij de laatste 32 uitgeschakeld. Nitin Kumar, tijdens toernooi 8 nog finalist, ging zelfs al bij de laatste 128 onderuit tegen Sandro Eric Sosing (4-3).

Lourence Ilagan herstelde zich wel van zijn verrassend snelle nederlaag tijdens het vorige toernooi. ‘The Gunner’ baande zich weer een weg door het veld heen: voor de vijfde keer in zes toernooien die hij speelde haalde hij de finale. Zijn tegenstander, Reynaldo Rivera, had in de halve finales een gemiddelde van 97.67 genoteerd. In de finale deed hij hier nog een flinke schep bovenop. Met een 16-darter begon hij nog rustig, maar door legs in 14, 11, 12 en 15 greep hij de titel met een gemiddelde van 110.51. Voor de tweede dag op rij werd Ilagan in de finale compleet weggespeeld.

Uitslagen

PDC Asian Tour 9
Kwartfinales
Lourence Ilagan 4-3 Ryan Jay Galceran
Adrian Ray Marcelino 4-1 Rosendo Lubaton
Nick John Guelos 4-3 Robert Ulla
Reynaldo Rivera 4-1 Paolo Nebrida

Halve Finales
Lourence Ilagan 5-0 Adrian Ray Marcelino
Reynaldo Rivera 5-2 Nick John Guelos

Finale
Reynaldo Rivera 5-0 Lourence Ilagan

Stand

Na drie verrassende winnaars in de Filipijnen kan de balans worden opgemaakt. Aan de top zes is niks veranderd: over twee weken wachten alweer de volgende drie toernooien in Hongkong.

Image courtesy of FOTO: PDC Asia
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *