Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Christian Perez

Filipijnen winnen in Hongkong: Perez en Ilagan grijpen titels

Ook in Hongkong wordt de Asian Tour gedomineerd door Filipijnen. Christian Perez en Lourence Ilagan grepen de titels, terwijl Reynaldo Rivera een finale haalde.

PDC Asian Tour 10

In de Filipijnen bleven de meeste topspelers weg, in Hongkong was de complete Aziatische top aanwezig. Zelfs Xiaochen Zong, misschien wel de toekomst van het Aziatische darten, was aanwezig. De Chinees vloog er bij de laatste 32 echter al uit tegen Joel Hizon (4-2). Lourence Ilagan ging voor de verandering ook eens snel onderuit: bij de laatste 16 was Noel Malicdem met 4-3 te sterk. Man Lok Leung en Lok Yin Lee sprokkelden ook het nodige prijzengeld bij elkaar door respectievelijk de laatste 32 en laatste 16 te halen.

Nitin Kumar, die wel naar de Filipijen afreisde en daar ook een finale haalde, toonde zich in Hongkong ook. De Indiër stootte door naar de finale door onderweg weer Noel Malicdem te verslaan. Christian Perez was hierin zijn tegenstander. De Filipijn, die ondanks zijn tourkaart nog niet op de Pro Tour speelde, kende een zeer sterk toernooi. Met een gemiddelde van 95 over de dag liet hij zien zeker tourkaart-waardig te zijn. In de finale deed hij precies hetzelfde: Kumar begon nog sterk met een 13-darter, maar de Filipijn won vijf legs op rij om zijn eerste Asian Tour-titel te winnen.

PDC Asian Tour 11

Lang kon Perez niet genieten van zijn zege: een toernooi later vloog ‘Ian’ er bij de laatste 64 al uit tegen Attapol Eupakaree (4-2). Zijn meeste concurenten voor een W-plek konden ze weer wat uitlopen. Jun Matsude schopte het tot de kwartfinale, terwijl Rosendo Lubaton en Lok Yin Lee de halve finales haalden. Nitin Kumar ging er bij de laatste 32 uit: de Inidiër moest het hier al opnemen tegen Lourence Ilagan en verloor dit met 4-1.

Ilagan herstelde zich zo sterk: zijn zesde finale van het jaar werd bereikt. In de halve finale was hij te sterk voor Lok Yin Lee (5-4). Met Reynaldo Rivera kreeg hij een tegenstander waarvan hij twee weken geleden al een finale verloor. Zijn landgenoot gooide toen een gemiddelde van 110.51 in de finale, dit keer deed hij het een stuk minder. Beide mannen hielden eerst hun eigen leg, waarna Ilagan zich snel een weg naar de overwinning baande. ‘The Gunner’ lijkt na 11 van de 24 toernooien al bijna zeker van het WK.

Uitslagen

PDC Asian Tour 10
Kwartfinales
Nitin Kumar 4-2 Noel Malicdem
Harith Lim 4-3 Royden Lam
Christian Perez 4-0 Seigo Asada
Joel Hizon 4-3 Haruki Muramatsu

Halve Finales
Nitin Kumar 5-1 Harith Lim
Christian Perez 5-3 Joel Hizon

Finale
Christian Perez 5-1 Nitin Kumar

PDC Asian Tour 11
Kwartfinales
Lourence Ilagan 4-2 Alex Tagarao
Lok Yin Lee 4-3 Jun Matsuda
Rosendo Lubaton 4-0 Attapol Eupakaree
Reynaldo Rivera 4-2 Sonny Balagat

Halve Finales
Lourence Ilagan 5-4 Lok Yin Lee
Reynaldo Rivera 5-3 Rosendo Lubaton

Finale
Lourence Ilagan 5-1 Reynaldo Rivera

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *