Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Darius Labanauskas

Fin debuteert in Rosmalen, Labanauskas keert terug op Euro Tour

Afgelopen weekend stonden er vier kwalificatietoernooien voor de Euro Tour op het programma in Zweden. Vier verschillende spelers met drie verschillende nationaliteiten wisten zich te kwalificeren. Lees hier meer.

Spelers zonder tourkaart uit de regio Scandinavië en de Baltische Staten konden deelnemen aan deze vier kwalificatietoernooien. Uiteindelijk wisten vier verschillende spelers zich te kwalificeren. Op het Dutch Darts Championship in Rosmalen eind mei zullen we Teemu Harju zijn debuut zien maken op de Euro Tour. Hij kwalificeerde zich zaterdagavond door landgenoot Jani Keskinarkaus geen leg te gunnen in de finale; 6-0.

Donderdag was Johan Engström ijzersterk. Met vier 90+ gemiddeldes in vijf wedstrijden kwalificeerde hij zich voor de European Darts Grand Prix in Sindelfingen. De Fin Jani Laurila werd met 6-2 en een gemiddelde van 99 verslagen in de finale. Vrijdagmiddag in de qualifier voor de Austrian Darts Open bereikte Engström opnieuw de finale, maar moest zich daarin met 6-4 meerdere erkennen in Darius Labanauskas.

Later op de vrijdagavond mocht ook Daniel Larsson zegevieren. Dankzij een 6-3 overwinning op Marko Kantele in de finale, mag hij in mei mee gaan doen aan de Baltic Sea Darts Open in Kiel. Het is inmiddels alweer een flinke tijd geleden dat Larsson op het Euro Tour-podium stond, zijn laatste deelname was in september 2022.

Qualifier – European Darts Grand Prix
Finaleronde
Johan Engström 6-2 Jani Laurila

Qualifier – Austrian Darts Open
Finaleronde
Darius Labanauskas 6-4 Johan Engström

Qualifier – Baltic Sea Darts Open
Finaleronde
Daniel Larsson 6-3 Marko Kantele

Qualifier – Dutch Darts Championship
Finaleronde
Teemu Harji 6-0 Jani Keskinarkaus

Image courtesy of FOTO: Steven Paston (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *