Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Luke Littler - PDC World Championship 2023

Finale in Wieze is bekend: Littler en Cross blijven over

Luke Littler en Rob Cross gaan over ongeveer een kwartier beginnen aan de finale van het Belgian Darts Open in Wieze. Ricardo Pietreczko en Gerwyn Price werden verslagen in de halve finales.

Littler verslaat Wattimena, Price maakt indruk tegen Bunting

De kwartfinales in Wieze begonnen met een matige partij tussen Ricardo Pietreczko en Jonny Clayton. Beide spelers kwamen niet boven de 83 gemiddelde uit, waarbij de Duitser met 6-2 mocht zegevieren en de kans behield om zijn tweede Euro Tour op een rij te winnen. Jermaine Wattimena kwam in de tweede partij van de avond in actie en speelde zijn beste partij van het toernooi. Een gemiddelde van 102,74 was echter genoeg voor slechts twee legs. De 17-jarige Luke Littler produceerde een waanzinnig niveau, met een gemiddelde van 110 en een dubbelpercentage van 54% werd er met 6-2 gewonnen.

De eerste twee kwartfinales eindigden in 6-2, dit gebeurde ook in de derde kwartfinale. Rob Cross kwam 4-0 voor tegen Ryan Searle. Searle wist zich knap terug te vechten tot 4-2, maar miste vervolgens zeven pijlen op de dubbel om er 4-3 van te maken. Cross gooide 60 uit, waarna hij met een 76-finish de partij naar zich toe trok. De laatste kwartfinale, tussen Gerwyn Price en Stephen Bunting, werd een kraker. Price nam snel een 2-0 voorsprong, maar zag Bunting die achterstand snel goed maken. Bij een stand van 3-3 maakte Price het uiteindelijke verschil. Met een 68-finish wist hij Bunting te breaken, waarna alle overige legs met de darts mee gingen; 6-4.

Littler en Cross strijden om titel in Wieze

In de eerste halve finale schoot Luke Littler uit de startblokken tegen Ricardo Pietreczko, met een 12- en 13-darter won de jonge Engelsman de eerste twee legs. Daarna gingen er drie legs met de darts mee. Dankzij een knappe 80-finish brak Pietreczko in de zesde leg terug naar 3-3. Lang kon de Duitser niet genieten van de rebreak, want een leg later plaatste Littler met een 14-darter meteen weer een break. Dit volgde ‘The Nuke’ op met een nog een leg in 14 pijlen om er 5-3 van te maken. Daarna leek het over en uit te zijn voor Pietreczko, die het scorend vermogen niet meer kon vinden. Met een 12- en 16-darter trok Littler de halve finale met 7-3 naar zich toe. De 17-jarige is één overwinning verwijderd van de European Tour-titel bij zijn debuut.

De tweede halve finale ging tussen Gerwyn Price en Rob Cross. Nadat de eerste twee legs met de darts mee gingen, plaatste Cross in de derde leg de eerste break. Deze voorsprong wist Cross uit te breiden naar 4-1. Price vocht zich knap terug in de wedstrijd, maar vergat bij 4-3 dubbel 19 te gooien voor 4-4. Cross greep zijn kans en wist met een 112-finish toch zijn eigen leg te houden. Een leg later kreeg Price twee pijlen op dubbel 12, maar die werd ook gemist. Cross gooide een 13-darter voor de tweede break voorsprong, waarna hij met een 16-darter de wedstrijd in het slot gooide; 7-3.

Uitslagen

Kwartfinales
Ricardo Pietreczko 6-2 Jonny Clayton
Luke Littler 6-2 Jermaine Wattimena
Rob Cross 6-2 Ryan Searle
Gerwyn Price 6-4 Stephen Bunting

Halve finales
Luke Littler 7-3 Ricardo Pietreczko
Rob Cross 7-3 Gerwyn Price

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *