Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton vs Dirk van Duijvenbode

Finishes van sterke Clayton waren Van Duijvenbode te machtig

Dirk van Duijvenbode heeft zich niet weten te plaatsen voor de achtste finales. Van Duijvenbode gooide een gemiddelde van ruim 105, maar de finishes van Jonny Clayton waren hem toch te machtig. Clayton won de partij met 6-4.

Dirk van Duijvenbode mocht in de kwartfinale van de Belgian Darts Open proberen om de goede vorm vanuit de World Series of Darts Finals door te zetten. Hiervoor had hij met Jonny Clayton wel een zware tegenstander.

Het begin van de wedstrijd was voor Dirk van Duijvenbode. Van Duijvenbode wist de Bull te winnen en won de eerste twee legs, omdat Clayton in beiden legs niet in 15 pijlen uit was. Ook in de derde leg was Dirk van Duijvenbode scorend weg. Tot een 3-0 kwam het niet, Clayton gooide een 141-finish voor de break en benutte de break ook voor 2-2. De beste leg in de wedstrijd werd gegooid in de vijfde leg. Beiden spelers gooide een 180-er en Van Duijvenbode wist hem te houden met een 11-darter.

In de tweede helft van de wedstrijd, nam Clayton het initiatief over. Met een 82-finish en een 101-finish nam Clayton de voorsprong en dus moest Van Duijvenbode op zoek naar een break. In de achtste leg hield Clayton zijn leg met een 12-darter en hij kwam zo op matchpoint. In de tiende leg kreeg Van Duijvenbode nog een kans om te breken. Hiervoor leek Van Duijvenbode een kans te krijgen vanaf 63, maar Clayton gooide zijn tweede 141-finish. De finishes van Clayton waren Van Duijvenbode te machtig.

Gemiddelde / dubbelpercentage:
Jonny Clayton: 106.68 / 85.7%
Dirk van Duijvenbode: 105.74 / 40.0%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *