Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Florian Hempel

Florian Hempel pakt tourkaart, Peters komt net tekort

In totaal begonnen 122 spelers aan dag 3 van de European Q-School Final Stage. Rond een uur of 17:30 bleek Florian Hempel de sterkste te zien en zien we hem voor de aankomende twee jaar op de tour. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Dag 3 van de Final Stage in Niedernhausen begon met een grote verrassing, Raymond van Barneveld overleefde zijn eerste wedstrijd niet. De Zwitser Stefan Bellmont versloeg hem in een beslissende leg; 6-5. Een andere Nederlander die de eerste schifting niet doorkwam was Gino Vos, hij verloor van Pero Ljubic 6-3. De eerste ronde werd ook het eindstation voor Danny van Trijp, Chris Landman, Toni Alcinas, Arjan Konterman, Davyd Venken, Thibault Tricole, Maikel Verberk, Robert Marijanovic, Jeffrey de Graaf en Nico Kurz.

Florian Hempel, John Michael, Rene Eidams, Sebastian Bialecki en Jose Justicia hadden een goede run op dag 3. Allemaal bereikten ze de laatste 16. Hempel haalde zelfs de finale met overwinningen op Zonneveld, Schindler en Michael. De andere finalist was een Nederlander, de 28-jarige Luc Peters. Op weg naar de finale versloeg hij o.a. Benito van de Pas en Kevin Doets.

Finale

De finale ging dus tussen een Duitser en een Nederlander. De Duitse Florian Hempel mocht de wedstrijd beginnen en deed dat erg sterk. Hempel won de eerste vier legs met een gemiddelde van 105. Peters vocht zich knap terug tot 4-2, maar de laatste twee legs gingen naar Hempel die met een 148-finish de klus klaarde! Hempel zal de vierde Duitser zijn op het PDC-circuit het aankomende jaar.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Florian Hempel: 93,9 / 46%
Luc Peters: 79,4 / 40%

Nederlanders

Veel Nederlanders wisten de eerste twee rondes te overleven. In totaal wisten 6 Nederlanders de laatste 16 te bereiken. Dit was uiteindelijk het eindstation voor Niels Zonneveld, die goed op weg is om zijn tourkaart terug te pakken. Jeroen Mioch verloor ook bij de laatste 16, maar won bij de laatste 32 met 6-3 van Zoran Lerchbacher. In de kwartfinales versloeg Luc Peters met 6-4 Benito van de Pas, terwijl Kevin Doets met 6-2 te sterk was voor Vincent van der Meer.

Uitslagen

Kwartfinales
Florian Hempel 6-2 Martin Schindler
John Michael 6-1 Rene Eidams
Luc Peters 6-4 Benito van de Pas
Kevin Doets 6-2 Vincent van der Meer

Halve finales
Florian Hempel 6-2 John Michael
Luc Peters 6-4 Kevin Doets

Finale
Florian Hempel 6-2 Luc Peters

Order of Merit

1. Martin Schindler 8
2. Zoran Lerchbacher 8
3. Boris Koltsov 7
4. Raymond van Barneveld 6
5. John Michael 6
6. Luc Peters 5
7. Niels Zonneveld 5
8. Lorenzo Pronk 5

Image courtesy of FOTO: Sven Mandel
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *