Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Premier League - View

Format Premier League gaat flink op de schop

Zojuist heeft de PDC groot nieuws bekend gemaakt over de Premier League. Al is het deelnemersveld nog niet bekend gemaakt, het format van het prestigieuze toernooi gaat wel flink op de schop. Lees hier meer.

De Premier League zal voorzien zijn van acht spelers in 2022, met de 16 speelavonden als individuele toernooien met een kwartfinale, halve finale en finale. De winnaar van een speeldag krijgt een bonus van 10.000 pond.

Iedere avond zullen er rankingpunten verdeeld worden. Vijf punten gaan naar de winnaar, drie punten naar de runner-up en twee punten zullen aan de halve finalisten worden gegeven. Zo ontstaat er na 16 weken een ranglijst die bepaalt welke vier darters de finaleweek mogen spelen. De ‘rankingavonden’ met wedstrijden die er soms weinig toe doen, zijn dus verleden tijd.

Iedere darter zal tweemaal tegen dezelfde tegenstander spelen (14 avonden). Op de achtste en zestiende avond wordt zo’n zelfde mini-toernooi georganiseerd gebaseerd op de ranking van dat moment. Hierna zal in de play-offs de nieuwe Premier League kampioen bekend worden.

Format:

Speelronde 1-7 – Eerste keer tegen over elkaar
Speelronde 8 – Volgens ranking (1-8, 4-5, 2-7, 3-6)
Speelronde 9-15 – Tweede keer tegen over elkaar
Speelronde 16 – Volgens ranking (1-8, 4-5, 2-7, 3-6)
Speelronde 17 – Play-offs

De acht deelnemers van de Premier League zullen binnenkort bekend gemaakt worden.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *