Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - Grand Slam of Darts 2023

Foutenfestival in Wolverhampton: 23 gemiste dubbels breken Noppert op

Danny Noppert is uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts. In een partij waarin in totaal 50 dubbels werden gemist was Stephen Bunting met 10-4 te sterk. Lees hier meer.

Danny Noppert was tot zover nog ongeslagen op de Grand Slam of Darts. In de groepsfase was de Fries te sterk voor Haruki Muramatsu (5-3), Andrew Gilding (5-3) en Brendan Dolan (5-4). Stephen Bunting won twee van zijn drie groepswedstrijden. Er werd gewonnen van Dave Chisnall (5-4) en Peter Wright (5-3), terwijl er in een prima partij werd verloren van de Amerikaan Stowe Buntz (5-3).

Zwakke start van Noppert

Het was Bunting die de tweede partij van de avond mocht beginnen. Nadat de eerste drie legs met de darts meegingen, wist Bunting in de derde leg terecht te breaken. Noppert krijgen vijf pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden voor 2-2, waarna Bunting via dubbel 2 de break plaatste. De Engelsman volgde dit op met een 17-darter en ging zo de eerste pauze in met een 4-1 voorsprong.

Veel gemiste dubbels van beide heren

Bunting kwam ijzersterk uit de pauze door zeven perfecte pijlen te gooien, echter ging de leg toch naar Noppert. Met een 136-finish produceerde de Fries een 12-darter voor 4-2. Met een 17-darter hield Bunting ook zijn eigen leg, waarna hij met een 76-finish Noppert voor de tweede keer brak. Deze break kon ‘The Bullet’ niet verzilveren, na vijf gemiste pijlen op de dubbel brak Noppert via dubbel 10 terug naar 6-3. Het lijk erop dat Noppert de sessie ook naar zich toe kon trekken, maar miste op een cruciaal moment twee pijlen op tops. Bunting profiteerde, checkte 88 in twee pijlen, om zo met 7-3 te gaan pauzeren.

Bunting bereikt kwartfinales

Na de laatste pauze werden de eerste drie legs gehouden door de speler die hem begon. In leg 14 produceerde Bunting een geweldige 121-finish via de bull om de partij met 10-4 naar zich toe te trekken, waarbij vooral de gemiste dubbels het verhaal was van de partij.

Bunting mag het zaterdagavond in de kwartfinales opnieuw gaan opnemen tegen Stowe Buntz, die in de laatste 16 met 10-5 te sterk was voor Andrew Gilding.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Stephen Bunting: 90,83 / 27%
Danny Noppert: 85,41 / 15%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Foutenfestival in Wolverhampton: 23 gemiste dubbels breken Noppert op