Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

🎥 | Franse darter Thibault Tricole uitgenodigd voor potje bullen bij Ligue 1-team

De dartsport wordt steeds groter in Frankrijk. Hoewel het land grenst aan dartsgekken als België en Duitsland (en in mindere mate Spanje), is de sport nog niet echt opgepikt. Tot nu. Thibault Tricole en Jacques Labre zetten het Franse darten steeds vaker in de picture.

En dat is ook het social mediateam van FC Lorient opgevallen. Het Ligue 1-team nodigde Tricole – ooit seizoenkaarthouder voor de club – uit om eens een pijltje te gooien. Doelmannen Vito Mannone en Teddy Bartouche en verdediger Gédéon Kalulu namen het op tegen de nummer 133 van de wereld (zie video onder).

Tricole moest nog best een beetje aanzetten en werd vaak genoeg aan het lachen gebracht. Toch won hij het potje bullen en hield hij uiteindelijk de trofee omhoog.

Franse historie
De 33-jarige Fransman schreef in 2020 historie door als eerste Fransman ooit op een WK darts te spelen (BDO WK). In 2022 verloor hij de finale van de eerste editie van het WDF WK, de opvolger van het BDO WK. Ook won hij vorig jaar een Challenge Tour-toernooi.

Labre
Toch is hij niet de meest succesvolle Franse darter op dit moment. Labre schreef namelijk eerder dit jaar ook geschiedenis door als eerste Franse darter een PDC Tourkaart te winnen. Heel goed ging het beide mannen dit seizoen nog niet af. Ze wonnen ieder slechts 2.000 pond voor de wereldranglijst.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

🎥 | Franse darter Thibault Tricole uitgenodigd voor potje bullen bij Ligue 1-team