Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Gabriel Clemens blijft ongeslagen na week 1 van Duitse SuperLeague

Afgelopen weekend werd er begonnen aan een alternatief WK-kwalificatietoernooi in Duitsland. De 16 Duitse spelers werden verdeeld in twee groepen van 8 spelers. Afgelopen weekend speelden alle spelers van groep A tegen elkaar. 

Er wordt de aankomende vier weekenden gedart. Zo speelde groep A dus afgelopen weekend en zijn over twee weken opnieuw in actie. Groep B komt volgende week in actie en vervolgen hun groep over drie weken. Van elke groep plaatst de top 4 zich voor de finaledag, waar de winnaar zich plaatst voor het WK.

Groep A bestond uit een groep met Gabriel Clemens, Michael Unterbuchner, Christian Bunse, Kevin Münch, Sascha Stein, Steffen Siepmann, Kai Gotthardt en Jens Kniest. In totaal werden er 28 wedstrijden gespeeld, verdeeld over twee dagen die live te zien waren op PDC.TV en Sport1.

Gabriel Clemens wist al zijn wedstrijden te winnen en bezit een eerste plaats in de groep. Hij speelde over deze zeven wedstrijden een gemiddelde van 88,64. Kai Gotthardt, Steffen Siepmann en Michael Unterbuchner wisten drie legs af te snoepen van ‘The German Giant’ de anderen won niet meer dan twee legs.

Sascha Stein kende ook een goede start aan het toernooi. Van de 7 wedstrijden die hij speelde wist hij er 5 te winnen. Hij verloor met 6-2 van Gabriel Clemens en 6-5 van Steffen Siepmann. Stein wist knap te winnen van o.a. Unterbuchner, Bunse en Münch. De laatstgenoemde, Kevin Münch sluit samen met Steffen Siepmann de top 4 af. Zaterdag wist Münch slechts 1 wedstrijd van de drie te winnen. Zondag kwam hij beter voor de dag en won hij van Kniest, Siepmann en Gotthardt. Clemens was met 6-2 te sterk.

Bekijk hieronder de tussenstand na week 1 van groep A.

Image courtesy of FOTO: Tobias Wenzel (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *