Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gabriel Clemens

Gabriel Clemens over stunt: ‘Ik was de slechtere speler’

Gabriel Clemens heeft zondagavond voor een stunt gezorgd op de World Matchplay. Als debutant wist de Duitser de titelverdediger Rob Cross met 10-8 te verslaan en lag daarmee de allereerste geplaatste speler eruit. Na afloop kwam Arjan van der Giessen hem tegen en sprak ‘The German Giant’.

Gabriel Clemens wist met 10-8 te winnen van Rob Cross, ondanks een lager gemiddelde. Na afloop gaf hij in het interview met RTL7-verslaggever Arjan van der Giessen aan dat de beste speler niet had gewonnen. “Ik heb geluk gehad. Ik geloof niet dat ik de beste speler was, maar de slechtere. Maar ik heb op de juiste momenten de dubbels gegooid. Dan gebeurt dat gewoon.”

De wedstrijd begon erg matig van beide heren. Na 5 legs stond de heren onder de 85 te gooien. Na de eerste pauze ging dat wel beter, met o.a. een 170-finish in leg 8. Vanaf dat moment vielen de triples beter bij de Duitser. “Daarna heb ik wel beter gescoord. Ik geloof dat de eerste 10 van ons allebei slecht waren. Daarna ging het relatief goed. Geen idee waar het aan lag, dat we zo slecht begonnen.”

Gabriel Clemens speelt dinsdagavond in de laatste partij van de avond tegen de Pool Krzysztof Ratajski, hij versloeg Jermaine Wattimena in de eerste ronde met 10-4.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *