Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Gary Anderson

Gary Anderson beëindigt WK voor Van Duijvenbode

De tweede kwartfinale die gepland stond ging tussen de Nederlander Dirk van Duijvenbode en de Schot Gary Anderson. Lees hier alles terug over die partij.

Van Duijvenbode start goed

Gary Anderson mocht aan de partij beginnen, maar het was Dirk van Duijvenbode die als beste begon. Met een 63-finish wist hij meteen te breaken en hield in 14 darts zijn eigen leg. Anderson kwam met een 81-finish op het scorebord, maar dankzij een 58-finish pakte Van Duijvenbode de eerste set.

Anderson breakt terug

Na een korte pauze begon Van Duijvenbode aan de tweede set, maar hield zijn eigen leg niet. De Nederlander miste een 116-finish op dubbel 18, Anderson profiteerde en brak in 14 darts. Anderson kreeg in de tweede leg de kans om de break te verzilveren, maar miste twee pijlen op de dubbel waardoor Van Duijvenbode er via dubbel 16 1-1 van maakte. Een 11-darter zorgde ervoor dat Anderson de derde break van de set produceerde. In de vierde leg miste Van Duijvenbode drie pijlen op tops, waardoor Anderson via dubbel 6 er 1-1 in sets van maakte.

Anderson bouwt voorsprong uit

Na de tweede pauze begon Anderson aan de derde set en deed dat erg goed. Met een 17-darter kwam hij voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Via dubbel 8 brak hij Van Duijvenbode en pakte via tops de set met 3-0 in legs.

Met datzelfde gevoel ging hij verder met set 4, een 127-finish zorgde ervoor dat ‘Aubergenius’ meteen werd gebroken. In de tweede leg gooide Anderson twee 180’ers en via dubbel 4 bracht hem dat op 2-0. Van Duijvenbode kreeg in de derde leg één kans om in de set te blijven, maar dubbel 18 werd gemist voor een 115-finish. Anderson gooide dubbel 7 en zo gingen de heren pauzeren met een 3-1 tussenstand.

Anderson speelt het zakelijk uit

Na de pauze begon Anderson aan de vijfde set en deed dat verdienstelijk met een 15-darter. Met een geweldige 131-finish met twee keer tops won de Schot zijn tiende leg op een rij, met de Nederlander wachtend op tops. Van Duijvenbode deed met een 70-finish nog wel iets terug, maar een leg later wist Anderson de 4-1 op het scorebord te zetten door dubbel 10 te gooien.

‘The Titan’ begon aan de zesde set, maar leverde opnieuw zijn eigen leg in. Anderson gooide een 17-darter. Toch wist Van Duijvenbode meteen terug te breaken met een 109-finish en kwam met een 60-finish op een 2-1 voorsprong. ‘The Flying Scotsman’ kwam met een 70-finish langszij. In de eerste set met een beslissende leg, was het meteen raak voor de Schot. Met een 13-darter beëindigde hij het sprookje van ‘Aubergenius’.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gary Anderson: 101,07 / 50%
Dirk van Duijvenbode: 94,29 / 38,89%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *