Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gary Anderson - PDC World Championship 2023

Gary Anderson de sterkste in Wigan

Vandaag stond het tweede Players Championship toernooi op het programma. Littler wist deze keer niet te winnen. Ryan Searle haalde opnieuw de finale en verloor opnieuw dit keer van zijn trainingsvriend Gary Anderson. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Het werd niet weer de dag van Luke Littler. De Engelsman werd in ronde twee verslagen door de Pool Radek Szaganski met 6-5. Ook Humphries kende een teleurstellende start van de seizoen op de vloer. Jurjen van der Velde versloeg een zichtbaar gefrustreerde Humphries. Michael Smith vloog ook direct eruit tegen de Amerikaan Danny Lauby. Andy Baetens liet zien dat er met hem serieus rekening moet worden gehouden dit jaar. De Belg versloeg onder meer Josh Rock en Mike de Decker. Bij de laatste 16 werd de Belg om ver geblazen door een torenhoog gemiddelde van Gary Anderson. De Schot reikte tot 117.

Opzienbarend was ook dat Michele Turetta wederom tot de laatste 32 reikte. De Italiaan versloeg Joe Cullen onder andere en verloor van Peter Wright die weer wat vorm liet zien en tot de halve finale reikte. Ook reikte Martin Lukeman tot de halve finale. Op het WK nog hevig geëmotioneerd door zijn zieke vrouw lijkt zijn vorm weer op te krikken.

Ryan Searle begint opnieuw het seizoen uitstekend. Meestal is dit de periode waarin Searle veel titels pakt. Ook vandaag won hij zijn partijen vrij eenvoudig. Opvallend weetje is dat hij tot de finale geen enkele top 32 spelers lootte. In de finale kwam hij tegen zijn goede trainingsvriend; Gary Anderson

De Finale

Zo’n hoogstaande finale als gisteren werd het deze keer niet. Beide mannen braken elkaar over en weer en na zes legs stond er een 3-3 tussenstand op het bord. In leg zeven miste Gary Anderson een 9 darter op dubbel twaalf. Om vervolgens wel in 10 darts uit te zijn. Searle brak een leg later terug in 11 darts en zo schoot het niveau omhoog. Toch bleek Anderson iets sterker te zijn en hield deze keer wel zijn break vast en liep uit naar 6-4. Anderson wierp nog twee legs na elkaar 180 en miste opnieuw een 9 darter. Maar rondde het wel af op dubbel twaalf om zo zijn eerste Players Championship van het jaar te winnen.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages
Gary Anderson: 101,14 / 62%
Ryan Searle: 91,33 / 38%

Nederlanders

De Nederlanders bereikte wisselende resultaten. Gian van Veen kwam opnieuw ver en verloor bij de laatste 16 van een goed spelende van Barneveld. Van Barneveld zelf verloor van Gary Anderson in de kwartfinale. Niels Zonneveld kende ook een uitstekende dag. Met een indrukwekkende op met name Cross bereikte Zonneveld de laatste 8. Voor Dirk van Duijvenbode en Noppert was de seizoensopening er een om snel te vergeten. Noppert lootte Littler en verloor met 6-4. Dirk van Duijvenbode heeft nog steeds last van zijn blessure en verloor ook in ronde één. Ook voor Klaasen was de terugkeer naar de pro tour geen fijne. Met twee keer 1e ronde is er nog veel werk aan de winkel.

Uitslagen

Kwartfinales
Peter Wright 6-2 Robert Owen
Gary Anderson 6-3 Raymond van Barneveld
Martin Lukeman 6-2 Callan Rydz
Ryan Searle 6-4 Niels Zonneveld

Halve finales
Gary Anderson 7-5 Peter Wright
Ryan Searle 7-6 Martin Lukeman

Finale
Gary Anderson 8-5 Ryan Searle

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *