Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gary Anderson - European Darts Grand Prix 2024

Gary Anderson is terug: ‘Flying Scotsman’ wint na 10 jaar weer op European Tour

Voor het eerst sinds 2014 heeft Gary Anderson een titel op de European Tour gepakt. In Sindelfingen was de Schot in een spannende finale te sterk voor Ross Smith: 8-6.

Een spectaculaire editie van de European Darts Grand Prix, vol met bizar hoge gemiddeldes, kreeg een finale tussen twee spelers die dat niet veel vaker deden op de European Tour. Voor Gary Anderson, toch één van de beste darters ooit, was het pas zijn derde finale, en zijn eerste in negen jaar. Ross Smith haalde nog nooit eerder de laatste twee. Ervaring hebben beide mannen echter in overvloed: met een 106-finish voor een 15-darter schoot Smith uit de startblokken. Een 14-darter volgde, maar twee legs later stond de stand gewoon op 2-2. Beide mannen bleven daarna redelijk eenvoudig hun eigen legs houden. Smith kreeg één keer een pijl op de bull, maar daar bleef het tot 4-4 bij.

Anderson ontsnapt en slaat keihard toe

Met een 14-darter kroop Smith langzaam richting de acht benodigde legs, maar met een 94-finish voor een leg in hetzelfde aantal pijlen liet Anderson zien ook te jagen op de zege. De zenuwen namen toe, maar elkaar afstraffen lukte niet. Smith kon zijn eigen leg in 18 pijlen houden, waarna hij een pijl miste om een break te grijpen. Anderson ontsnapte, waardoor de stand op 6-6 kwam en de finishlijn naderde. Uiteindelijk bleek deze gemiste pijl een hele dure te zijn geweest. ‘The Flying Scotsman’ aarzelde namelijk niet en wist met een 121-finish een leg later zelf wél de break te pakken. Voor de tweede keer in zijn carrière schreef hij een European Tour-titel op zijn naam, al ging dat nog op wonderlijke wijze: Smith miste maar liefst zes pijlen om er een beslissende leg uit te slepen, waarna de tweevoudig wereldkampioen er een einde aan maakte. Let op Anderson dit jaar, want zijn honger is nog lang niet gestild.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Gary Anderson: 90.76 / 47.1%
Ross Smith: 90.88 / 24%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gary Anderson is terug: ‘Flying Scotsman’ wint na 10 jaar weer op European Tour