Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Gary Anderson kijkt uit naar halve finale: ‘Het kan het nieuwe jaar overhoop gooien’

Gary Anderson versloeg zaterdagmiddag Dave Chisnall met 5-2. Hiermee staat de Schot wederom in de halve finales waar hij Michael van Gerwen zal gaan treffen. Na afloop van zijn kwartfinale sprak Anderson met Arjan van der Giessen.

Anderson begon enorm goed en het leek wel of hij snel klaar wou zijn met deze partij. “In het begin wel. Ik dacht: Kom op. Maar later werd ik wat trager. Toen had ik het lastig. Maar Dave was niet zo goed als hij kan zijn. In het begin speelde ik erg ook goed. Ik speelde goed in de oefenruimte. Ik had in m’n hoofd wat ik wilde doen. Dat heeft geloond. We zakten allebei wel even in tijdens de wedstrijd, maar de 171 was precies goed.”

Na afloop wist Anderson nog niet zeker of Michael van Gerwen wel zou gaan winnen tegen Ryan Joyce. “Ik weet het niet. Er zijn heel wat verrassingen geweest dit toernooi. Die jonge honden waar we het over hebben: Nathan Aspinall, Luke Humphries, Ryan Joyce. Ze zijn allemaal geweldig. Maar die jongens moeten nu echt doorpakken. Ze moeten het volgend jaar weer waarmaken, tot dit toernooi. Ik denk dus dat we grote veranderingen zullen zien in Luke en Nathans spel.” 

Anderson kijkt enorm uit naar zijn halve finale tegen de nummer 1 van de wereld, Michael van Gerwen. Dit was twee jaar geleden de finale van het WK. “Ik vind het leuk om tegen Michael te spelen. We weten wat we kunnen verwachten. Uiteindelijk wint degene die zijn dubbels gooit. Maar we zullen er allebei voor gaan. We zullen zien. Het kan het nieuwe jaar overhoop gooien.” 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *